Gnocchi

Gnocchi

I onsdags havde jeg Vegetarvennen på besøg, og en af de bedste madkulturer at ty til i det tilfælde er det italienske, hvilket hun heldigvis også holder meget af. Jeg fandt opskriften på gnocchi på italy.dk og legede lidt videre med den ved blandt andet at bruge lidt citronolie, som trådte tydeligt igennem i retten på en god måde, da den gav et frisk pift. Tomatsaucen sjussede jeg mig også frem til.

Gnocchi

3 personer

700 g kartofler
1 spsk citronolie
lidt salt
1 æg
ca. 175 g Tipo 00 hvedemel

Tomatsauce:
1 dåse tomater
100 g tomater
1 tsk oregano
2 fed pressede hvidløg
salt
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk flødeost

Ved servering:
dampede spinatblade
revet pecorino

Kartoflerne koges i usaltet vand og pilles. De pillede kartofler moses godt med en gaffel og røres grundigt med æg og olie. Lidt salt tilsættes og melet tilsættes lidt efter lidt, til du har en blød dej, der ikke klistrer så meget. Rul den til en lang pølse og skær den i 2 cm lange stykker. Lav evt. mønster på dem med en gaffel eller ved at trille dem forsigtigt på et rivejern. Stil dem evt. i køleskab i en time. Sæt tomatsaucen over – flødeosten skal dog først i lige inden servering.

Kog de små dejkugler i vand et par minutter, indtil de stiger op til overfladen, hvor du kan fiske dem op med en hulsi. Når de sidste er kogt, smider du spinatbladene i, så de får 30-60 sekunder i det kogende vand. Fisk spinatbladene op og bland dem i tomatsaucen.

Servér straks gnocchi og tomatsauce sammen med revet pecorino.

Note: Nu har jeg kun fået gnocchi én gang i mit liv, så jeg havde ingen fornemmelse af, hvad jeg lavede under tilberedningen, og følte mig lidt usikker på, om dejen havde den rigtige struktur, men både gemalen og vegetarvennen var ganske tilfredse. Retten smagte ganske fint, men som det jo er med hjemmelavet italiensk mad, så mætter det temmelig godt! En anden gang vil jeg kun bruge en tsk flødeost – synes ikke tomatsaucen behøver mere end det.



22 thoughts on “Gnocchi”

  • Gnocchi er helt sikkert en af de ting jeg MÅ prøve! Jeg har dog endnu ikke fået taget mig sammen til det 🙂
    Lige siden jeg så Tina NOrdström (Tina's mad) lave det engang på TV, har jeg villet lave det….

    Jeg havde håbet at vi stødte på det i Firenze i sommers, men det gjorde vi ikke, vi kom nok ikke de rigtige steder.
    Under alle omstændigheder ser der super godt ud og nu har jeg bare fået endnu mere lyst til at lave det 🙂

    Kunne godt forstille mig at en lille klat ricotta måske også ville kunne erstatte flødeosten…..

    Mange hilsner
    Birthe

  • NYBH – hehe, det kender jeg godt! Jeg vil jo helst nå det hele på én gang 😉

    Jeg var også tæt på at putte ricotta i, da jeg havde en rest af begge ting, men det kan være, det bliver brugt i morgen i stedet 🙂

  • MissMuffin – tak! Ja, jeg må indrømme, at jeg også har studset over den før, men en af mine gode venner har talt meget begejstret om retten, så helt farlig kunne den nok ikke være – og den smagte også ganske godt 🙂

  • Gnocchi er lidt specielt, det er sådan en mellemting.

    Vil jeg være en kartoffel eller noget pasta.

    Jeg er selv rigtig glad for gnocchi, når man laver den selv, for man kan få nogle frygtelige produkter der kalder sig selv for gnocchi.

    Og dine ser virkelig godt ud, god ide med citronolien.

    Jeg vil sige at jeg har aldrig rigtig helt fundet den ret hvor man servere gnocchi ….. i stedet for pasta eller kartofler i den anden grøft.

    Jeg tror jeg mest af alt syntes at Gnocchi hører til pasta, det er tættest på 🙂

  • Altså jeg er stor fan af gnocchi, synes det smager rigtig godt – men jeg har aldrig haft mod på at lave det selv… men det kunne godt være at man skulle prøve en dag :o)

    knus
    Camilla

  • Selvom jeg er stor fan af Italiensk mad har jeg aldrig rigtig haft mod på at smage gnocchi -g- Syntes de er nogen mærkelige nogen. Men måske man bare skulle hoppe ud i det/dem. Din ret ser og lyder lækker. God weekend til dig

  • Gourmand – haha, præcis! Jeg frygtede lidt, at de ville være mere bastante, men jeg syntes, de havde en fin konsistens og ikke var alt for tunge.

  • Camilla – det synes jeg bestemt, du skal prøve! Nu kastede jeg mig ikke ud i at lave riller på dem, og det kan være, at det i så fald vil drille lidt, men ellers var det let og smertefrit at lave 🙂

  • Vibeke – ja, jeg har også studset over retten før, men nu er jeg mere overbevist om dens kvaliteter. En fin basisret 🙂

    Mange tak og i lige måde!

  • Næ, hvor lyder det spændende! Den ret har jeg aldrig hørt om før, tror jeg. Det skal prøves – tak for dejlig inspiration og god weekend til dig, Piskeris!

  • Gnocchi kan både være noget af det mest lækre – og det modsatte 😀

    Vi lavede dem faktisk i onsdags hos Gourmet Girafferne. Signe havde en opskrift uden æg, som kan være med til at gøre dem tunge og klistrede. Og da de så havde fået deres opkog og var kølet af i koldtvand – blev de duppet tørre og stegt gyldne i olie/smør med salvie. Hold da kæver hvor var det godt.

    Jeg tror også at jeg vil prøve at lave dem som dig med tomatsauce til. Nam nam 🙂

  • Klidmoster – øj, det lyder nu også godt! Og jeg er stadig rasende misundelig på den hyggelige sammenslutning, I har banket på benene – jeg vil arbejde på, at Århus kommer tættere på Sjælland 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *