Fyldte portobellosvampe, timian-lime kartoffelmos og krydret peberfrugtscreme

Det var oprydningsdag i dag – i køleskabet. Vi har en del gode råvarer, som ikke er blevet brugt de seneste dage, og det gav mulighed for at være kreativ. Jeg var i øvrigt lidt småsenil, da vi spiste aftensmad, for jeg fik taget billeder af de enkelte retter men ikke af det samlede resultat! Nåja – sådan kan det gå.

Fyldte portobellosvampe
2 personerfyldte portobellosvampe, portobellosvampe, svampe, portobellosvampe, bacon, svinekød, purløg, creme fraiche, ost

4 portobellosvampe
4-5 skiver bacon
4 spsk hakket purløg
salt
4-5 spsk creme fraiche 9%
4 spsk revet ost

Skyl svampene og fjern stokkene. Rist bacon på en pande – de skal være sprøde men ikke nødvendigvis helt knasende. Hak baconen i mindre stykker og bland det med creme fraiche, purløg og salt. Læg svampene i et fad med ‘bagsiden’ opad og fordel fyldet på dem. Top med revet ost og stil det i ovnen ved 200 grader, til osten er smeltet.

Note: Lækkert og velsmagende. Jeg tog dem en smule for tidligt ud – osten skal gerne nå at tage farve, så svampene var en smule ‘al dente’.

Timian-lime kartoffelmoskartoffelmos, kartofler, smør, mælk, timian, lime

Kog kartofler godt møre og hæld vandet fra. Mos dem med en elpisker og tilsæt imens hakket frisk timian, revet skal fra en lime, saften fra en lime, lidt salt og peber, lidt mælk og lidt smør.

Note: Meget frisk smag på grund af limefrugten – gad vide, om ikke det ville passe ekstra godt til fisk…

Resten af aftensmaden bestod af koteletter krydret med Vilda Fantasier – en krydderiblanding, som et vennepar har hjembragt fra Sverige – samt lidt tynde strimler romainesalat til.

Desuden var der supertilbud på peberfrugter tidligere på ugen, og det kunne jeg jo ikke lade passere, så jeg købte en god bunke, jeg kunne eksperimentere med.

Krydret peberfrugtcreme
2 glas
peberfrugtcreme, peberfrugter, hvidløg, olivenolie, lime, dressing
6 peberfrugter
4 fed hvidløg
1 dl olivenolie
1 tsk salt
saften fra en lime
1 tsk sukker

Peberfrugterne sættes i ovnen ved 225 grader. Sørg for at vende dem ind imellem – de er klar, når skindet bobler op og bliver sort. Afkøl dem og pil skindet af dem, fjern også kernerne indeni.

Put peberfrugterne i en blender sammen med de andre ingredienser og blend kraftigt, indtil cremen er helt ensartet.

Note: Cremen er mellemstærk – hvidløgene kan godt smages, men jeg vil ikke betegne den som aggressiv. En anden gang vil jeg nok lave den endnu stærkere – for eksempel ved at tilføje jalapenos eller chili – men denne her glæder jeg mig til at bruge som dressing og dip.

17 tanker om "Fyldte portobellosvampe, timian-lime kartoffelmos og krydret peberfrugtscreme"

  1. Det lyder utroligt lækkert, Piskeris! Jeg har aldrig tænk på, at man kan peppe en kartoffelmos op med timian og lime – men selvfølgelig 🙂

    Jeg håber, du havde en god aften med din zombiefilm …

  2. Hvor lyder det bare lækkert. At læse din blog er ligesom at have en kogebog der opdaterer sig selv hele tiden.

    Jeg glæder mig så meget til der bliver lidt mere ro herhjemme så man kan bruge lidt ekstra tid på aftensmaden. Der er så mage af dine retter jeg skal have prøvet.

    Jeg er helt vild med svampe så denne ryger også i gemmeren.

    Knus Grith

  3. Linebine – det kunne jeg heller ikke, da jeg var barn, men så skiftede det. Til gengæld tog det mig syv år at overbevise min mor om, at nu kunne jeg godt spise det! 😀

    De her svampe er ret milde i smagen (ligesom champignons), så hvis du alligevel vil prøve det en dag, så er de her ok at starte med 🙂

  4. Vibeke – tak skal du have – og i lige måde 🙂
    Jeg synes, det er rigtig hyggeligt, at efterårsmaden for alvor er kommet på bordet hos os – det er rigtig dejligt!

  5. Madame – det er også et trick, jeg har lært af MissMuffin, som havde blogget om kartoffelmos med citron og basilikum i foråret. Det lavede jeg på vores ferie i Frankrig i påsken, og det kunne gemalen godt lide, så nu må jeg godt servere kartoffelmos, hvis blot jeg putter nogle krydderier i 😉

    Jeg endte med at se den allerførste zombiefilm, der blev lavet, og den er jo slet ikke skræmmende i forhold til nutidens standarder, så det var meget afslappende 🙂

  6. Igen spændende retter fra din hånd. Uhmmm, de svampe kunne jeg godt sætte til livs … måske ikke lige nu, hvor jeg er tung og en smule overmæt af sushi (sorry… den besked sprang ud af mine fingre helt af sig selv ;o))

    Og tippet med lime skal også prøves en dag!

  7. Hanne – din lille… 😀
    Her står den faktisk på 'havmad' om lidt – dog ikke sushi men noget andet, jeg ikke har prøvet at lave før. Glæder mig til at se, hvordan det bliver 🙂

  8. Hvor ser det bare lækkert ud! Jeg er vild med portobellosvampe, men får det vist for sjældent – jeg må ud og købe nogen 🙂
    Spændende kartoffelmos, det må også afprøve…..

    mange hilsner
    Birthe

  9. NYBH – mange tak! Jeg håber, jeg får eksperimenteret lidt med svampe her i efteråret, for jeg ender ofte i den lette 'champignon-fælde', og det er jo sjovt med variation 🙂

  10. Pingback: Hverdagswrap | Piskeriset på eventyr

  11. Pingback: Citron-pinjekernekage med lavendelflødeskum samt svensk mandeltærte | Piskeriset på eventyr

  12. Pingback: Baconfyldte portobellosvampe og en meget spiselig fluesvamp | Piskeriset på eventyr

  13. Pingback: Stærk peberfrugtsauce | Piskeriset på eventyr

  14. Pingback: Citron-pinjekernekage med lavendelflødeskum samt svensk mandeltærte | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *