Fyldte chokolader

Fyldte chokolader

21. december – fyldte chokolader

Jeg har ikke prøvet at lave fyldte chokolader før – bortset fra de fyldte kranier til Halloween – men min svigermor var så sød at låne mig en form, så jeg kunne prøve det. I bund og grund er det ret simpelt ingrediensmæssigt – du skal bruge noget god chokolade samt en form for fyld, som kan være alt fra chokolade, nougat, trøffelmasse, likør, frugtsirup, nødder eller lignende sager. Det sværeste er at få den rette temperatur på chokoladen, hvilket enten kræver nænsom opvarmning over vandbad eller forsigtig opvarmning ved korte intervaller i mikrobølgeovn. En del sværger til, at du – når chokoladen i skålen er smeltet – hælder noget ekstra finthakket chokolade i, som så smelter i den flydende chokolade og skaber den rette temperatur. Jeg synes dog ikke, jeg kan få den metode til at virke for mig, så jeg plejer at holde mig til mikrobølge-zapningen, og det går næsten altid godt.

I disse små basser brugte jeg et par plader Valrhona 64% chokolade, og så fyldte jeg chokoladerne med enten æblegelé (skallerne med guldstøv) eller blommesirup (hjerterne). Pynten er noget meget fint guldstøv, som jeg har købt hos Sofisticake og penslet på bagefter, da jeg glemte at pensle formene med det inden støbning.

Jeg henviste tidligere til en guide i, hvordan du laver fyldte chokolader, men den hjemmeside eksisterer desværre ikke længere, så læs i stedet dette indlæg om, hvordan du støber chokoladestykkerne.

Flere konfektopskrifter



15 thoughts on “Fyldte chokolader”

  • Hvor er de flotte.
    Jeg forsøgte i efteråret med fyldte chokolader. Der endte med at være fem som var pæne. Og der var så meget trøffel (lys) til overs at det blev brugt som nutella i en hel uge til ungernes madpakker. Hvilket der var udbredt tilfredshed med i øvrigt. Men det som var mest øv var så at jeg ikke kunne lide de dersens chokolader jeg havde lavet og jeg lavede en mental note til mig selv om ikke fremover at lave dem med alt for mørk chokolade.
    Men under alle omstændigheder er jeg jo nødt til at prøve igen på et tidspunkt.
    Og dine er superflotte.

  • De er superflotte, Piskeris – det må være sjovt at prøve at lave fyldte chokolader selv. Jeg er ikke sikker på, jeg ville have energi til det 🙂

  • MissMuffin – bestemt ikke af suppe… men muligvis af æblegelé og blommesirup… *dukker sig* 😀

    Ej, det fungerede godt sammen, men jeg kunne se, at man skal være ekstra varsom, når der er hel- eller halvflydende fyld, for der var et par stykker, der lækkede lidt bagefter.

  • Signe – jeg tror, du har helt ret i, at de kan blive ret voldsomme i smagen, hvis det er meget mørk chokolade. Jeg havde lidt den samme anelse, og heldigt nok for mig var den Valrhona, jeg havde på lager, ikke særlig mørk, og den passede da også fint til. Men som udgangspunkt tror jeg ikke, jeg ville gå højere end 70% i fyldte chokolader, for det er forholdsvis meget chokolade, du får i munden på én gang, og det kan godt blive for tørt og bittert, hvis det er meget mørk chokolade.

    Tusind tak for de pæne ord 🙂

  • Madame – mange tak skal du have 🙂
    Ja, det var nu ret let – måske jeg havde held i sprøjten? Men i forhold til andre konfektting, der skal koges, køles ned og overtrækkes, så er det her hurtigt og simpelt.

  • Hvor er de flotte !

    Har kun prøvet 1 gang – og det har jeg så bare ikke tålmodighed til !!!

    Jeg går gladeligt til Peter Beier og køber min chokolade samt betaler prisen hihihihihi

    Det er noget nøllergøj synes jeg hihihihihi

    Hyggehygge
    Marianne

  • Kager skal der til – tusind tak! Jeg var faktisk også lidt overrasket over, at det lykkedes i første forsøg… 🙂

    Men jeg kan godt forstå din tur til Beier – der kan man søreme få god chokolade! 😀

  • Jeg skulle liiiige til at brokke mig “hov hov, og HVORDAN gør du så lige det”, men så så jeg dit link og hoppede straks videre.

    Det har bare længe været et af verdens store under for mig… hvordan får de fyldet ind i chokoladen 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *