Frisklavet solbærsorbet

solbærsorbet, sorbet, is, solbær, rørsukker, æg, dessert, bærEr du til cremede og kraftige isdesserter, så bør du overveje at lave denne solbærsorbet! Den blev faktisk så cremet, at gemalen troede, der var fløde i, men nej – denne solbærsorbet er lavet på solbær, rørsukker, vand og æggehvide. Det er en ret kraftig is, og den kan derfor med fordel kombineres med en listig vaniljeis eller mascarponeis.

Solbærsorbet

200 g solbær
3 dl vand
2 dl rørsukker
1 æggehvide

Skyl solbærrene og sørg for at knipse de små blomster af. Hæld bærrene i en gryde sammen med vand og lad det simre i 5-10 minutter. Tag det af komfuret og lad det køle af, inden du blender det til en ensartet masse. Stil de blendede bær i køleskabet, indtil de er kølet helt af. Pisk derefter æggehviden i bærmassen og kør den så i en ismaskine. Har du ikke det, kan du hælde massen i en plastikskål, stille den i fryseren og så sørge for at røre grundigt i massen hvert 20. minut.

Pynt din solbærsorbet med friske solbær og eventuelt et par mynteblade, inden du kaste dig over den.

Note: Smuk og kraftig solbærsorbet. Smagsmæssigt mætter den en del, men nu smager hjemmelavet is jo generelt også af mere i forhold til købeis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *