Flydende rejecocktail

flydende rejecocktail, rejecocktail, forret, skaldyr, rejer, rejesuppe, hvidløg, timian, tomatpure, gulerødder, porrer, hvidvin, bouillon, flødeDa vi havde gæster i fredags, udsatte jeg dem for en tre retters menu ud over de smushies, som de fik, lige da de ankom. Forretten var en fortolkning af en af de mest klassiske 80’er-forretter – nemlig rejecocktail. Den klassiske servering kan være fremragende, når der bliver kælet for detaljerne – og rigtig kedelig og sjasket, hvis man er knapt så heldig. Denne forret gik sin sejrsgang gennem hele Danmark i 1980’erne og 1990’erne, og selvom det er en dejlig ret, så er jeg også sikker på, at der er en del, der har et lidt anstrengt forhold til retten, da den er blevet brugt så ofte førhen.

For et par år siden faldt jeg over en opskrift, der beskrev, hvordan man kunne lave en suppe-udgave af rejecocktail, men selve opskriften fik jeg desværre ikke gemt. Jeg havde dog skrevet et par noter ned, og ud fra dem forsøgte jeg så at genskabe forretten, og det lykkedes – i al ubeskedenhed – ret godt.

Flydende rejecocktail – sød og cremet rejesuppe
forret til 6 personer

200 g forkogte grønlandske rejer flydende rejecocktail, rejecocktail, forret, skaldyr, rejer, rejesuppe, hvidløg, timian, tomatpure, gulerødder, porrer, hvidvin, bouillon, fløde
2 fed hvidløg, pressede
1 tsk timian
2 tsk koncentreret tomatpure
olivenolie
1 gulerod skåret i meget små tern
1 porre skåret i tynde strimler
2½ dl hvidvin
1 l grøntsagsbouillon
1½ dl piskefløde
salt, peber, citronsaft og lidt sukker

pynt: fintsnittet romainesalat og forkogte grønlandske rejer

Steg rejer, hvidløg, timian og tomatpure i lidt olie på en pande i ca. fem minutter. Tilsæt gulerodstern og porre og giv det et par minutter, inden du tilsætter hvidvin og bouillon. Lad det småkoge i 15 minutter og blend så suppen med en stavblender. Tilsæt fløde og lad suppen simre et minuts tid eller to, inden du smager til med salt, peber, citronsaft og sukker.

Servér suppen med det samme og pynt den med strimlet salat og kogte rejer.

Note: Flydende rejecocktail er en cremet og sødmefuld suppe, som faktisk minder en del om den klassiske rejecocktail i smagen. Det blev også en anelse mere autentisk med salat-reje-toppingen, og det gav samtidig også lidt mere at bide i – noget jeg godt kan lide, da jeg ellers ikke er så meget til suppe.

10 tanker om "Flydende rejecocktail"

    • Den vakte også glæde ved middagsbordet, så det kan jeg roligt anbefale dig. Selv gruppens suppeskeptiker syntes om den 🙂

  1. Spændende variation af den klassiske rejecocktail! Rejer og mig er en uheldig kombination, efter at min mormor ville opdrage den forkælede lille pige ;o)

  2. Hov – jeg har en pose rejer i fryseren der bare venter på at blive lavet noget sjovt ud af!! Med lidt chili, er den jo perfekt til snestormen:-)

  3. Åh rejecocktail – en af de få ting vi fik meget af i min barndom som jeg faktisk stadig er helt vild med.
    Elsker det hele ved den.
    Men den her du laver ser nu enormt lækker ud også. Måske man skulle prøve den engang

    • Jeg holder også meget af rejecocktail, når det er lavet godt, men jeg har også prøvet flere, hvor man tænkte “aaaarh, denne portion trænger altså til lidt kærlighed, tilsmagning og ikke mindst ordentlige råvarer’ 🙂

  4. Pingback: Rådyrbov med krydrede kartofler, svampe og rødvinssauce | Piskeriset på eventyr

  5. Pingback: Kahluamousse | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *