Februar: Hvidløg og chili

Jeg overvejede at kalde månedens benspænd for Burn Baby Burn – men skal jeg være ærlig, så er der grænser for, hvor stærk mad jeg kan tåle. Det er jo ingen hemmelighed, at jeg godt kan lide mad, hvor der er smæk til smagsløgene, og chili og især hvidløg kan jeg ikke undvære i køkkenet. Til gengæld tør jeg ikke bruge jalapenos i madlavningen, for jeg fortryder det altid dagen efter… og så må I selv regne ud hvorfor…

Når det nu er to smagsgivere, jeg har som benspænd, får jeg også mulighed for at danse rundt i forskellige madkulturer og plukke og omskabe den næste måneds tid, men selvfølgelig vil det være oplagt at tage fat i blandt andet det asiatiske køkken. Jeg har dog også et par opskrifter fra sidste måneds benspænd, som jeg ikke nåede at få testet på grund af sygdom, men så kan jeg snildt snige dem ind her.

Velkommen til et benspænd, der vil give dig varmen her i den kolde tid!

Se de retter med hvidløg og/eller chili, som jeg lavede i denne måned

30 tanker om "Februar: Hvidløg og chili"

  1. Uha, det er lige et benspænd for mig det her! Chili og hvidløg kan blandes i næsten hvad som helst her i huset, og det ville være et fattigt køkken uden!
    Heldigvis har jeg en mand der deler min smag hvad det angår (selvom vi ellers er meget forskellige hvad smag angår) – tror ikke jeg kunne bo sammen med nogen der ikke kan lide hvidløg 🙂

    Glæder mig til at se hvad du finder på!

  2. Heidi – gemalen her er heldigvis også til godt krydret mad, og han er bedre til det helt stærke, end jeg er. Men ja, jeg har det på samme måde – jeg ville ikke kunne bo sammen med en, der var krydderiforskrækket 😀

  3. Stærk mad er heller ikke mig, jeg elsker dog hvidløg, selv om jeg kan få en slags “tømmermænd” af at spise det råt.
    Godt at du er blevet frisk igen ☺

  4. Årh jeg elsker hvidløg. Har nok tendens til at komme mere end rigeligt i maden nogen gange 🙂 Men det smager altså så godt. Glæder mig til at se hvad du finder på 🙂

  5. Glæder mig til at se hvad du finder på 🙂

    Jeg kan ikke tåle alt for stærk mad, men jeg kan nu godt lide at der er noget smag – og bruger stort set hvidløg hver dag…

    Mange hilsner
    Birthe

  6. Årrh, er det for min skyld? ♥
    ;-D

    Hvidløg og chili er noget af det bedste der findes, så jeg skal SÅ meget savle over dine opskrifter denne måned. Tak!

  7. Jeg er først begyndt at kunne spise stærk mad efter, at jeg er blevet ældre. Så det er også noget, jeg selv eksperimenterer lidt med.

    Smukt billede, jeg glæder mig til at følge dine spændende opskrifter.

  8. Det lyder vel nok spændende – jeg glæder mig Piskeris! Vi holder meget af stærkt krydret mad, men der er selvfølgelig en grænse.
    Og det er da et fantastisk billede, du har på her 🙂

  9. Chilli gør ikke noget godt for hverken mig eller min mave…. Men hvidløg…… Det er “livet”

    Så min fam og jeg – vi hørmer sikkert altid af hvidløg, for det er meget sjældent vi ikke spiser det .

    Hyggehygge
    Marianne

  10. Vibeke – hvidløg er nemlig rigtig sjovt at putte i maden, og jeg kan også finde på at lave en rigtig ond tzatziki, så jeg næsten får tårer i øjnene af at spise den – men nøj hvor det smager 😀

  11. NYBH – mange tak 🙂
    Hvidløg kan jeg heller ikke undvære i mit køkken. Vi har fået det her til aften, og nøj hvor var det dejligt efter flere dage uden mad med smag i 😛

  12. Signe – mange tak! Jeg syntes også, det var en fin måde lige at få lidt spræl og varme i maden i denne tid – så spændende er februar jo heller ikke 🙂

  13. Madame – mange tak. Jeg tror, jeg har et par overraskelser i ærmet, men i det hele taget hygger jeg mig i disse dage med at finde på retter, hvor de to råvarer kan bruges 🙂

  14. Pingback: Hvidløgskonfekt, hvidløgsgelé samt funky salsa | Piskeriset på eventyr

  15. Pingback: Beskidt brunchbolle | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *