Varm whiskytoddy

whiskytoddy, whisky, varm drink, mørk rom, vanilje, honning, citroner, vintercocktailJeg går en del ture, selvom vejret ikke just indbyder til det i øjeblikket, men så er det jo godt, man kan varme sig med en varm whiskytoddy bagefter!

Denne whiskytoddy indeholder en del alkohol, men til gengæld giver den varmen. Den er derfor perfekt til en hyggestund i sofaen med tændte stearinlys i baggrunden, mens blæsten hyler og regnen rusker udenfor.

Whiskytoddy
1 drink

2 spsk honning
lidt vaniljepulver
1½ dl kogende vand
4 cl mørk rom
4 cl whisky (ikke røget)
2 cl citronsaft
nogle dråber Angustura bitter
en skive appelsin eller citron
en vaniljestang

Hæld honningen i et solidt glas, der kan tåle høje temperaturer. Rør vaniljen ud i honningen og hæld så vandet over. Rør godt rundt, så honningen opløses, og og rør så alkohol, citron og bitter i. Smag til med lidt honning eller bitter. Pynt med en skive appelsin eller citron samt en vaniljestang og servér din whiskytoddy med det samme.

Note: En varm og letkrydret drink med en tilpas sødme. Du kan sagtens skrue op for sødmen ved at tilføre mere honning, men jeg kunne godt lide, at den stadig havde lidt friskhed over sig.

Screaming orgasm – en uartig vinter-cocktail

screaming orgasm, drink, cocktail, vintercocktail, vinterdrink, Kahlua, Amaretto, mandellikør, hasselnøddelikør, vodka, flødeJeg testede en vintercocktail med et lidt særpræget navn den anden dag – nemlig en screaming orgasm. Det er en ret sød og alkoholtung drink og bestemt en, man kan hurtigt kan blive meget festlig af, så pas på, hvor mange du drikker!

Inspirationen hentede jeg hos M!, men jeg ændrede dog lidt. For det første brugte jeg hasselnøddelikør i stedet for Bailey’s, for det kan jeg bedre lide, og så udelod jeg også vodka og sødmælk. Til gengæld skruede jeg lidt op for mængden af fløde samt piftede drinken op med en kant lavet på smeltet chokolade og kakaopulver.

Screaming orgasm
1 drink

2 cl Kahlua
2 cl Amaretto
2 cl hasselnøddelikør (eller evt. Bailey’s)
3 cl fløde
isterninger
lidt smeltet chokolade
kakaopulver

Start med at smelte lidt chokolade, som du smører på kanten af dit glas. Dyp glaskanten i kakaopulver. Hæld isterninger i en shaker sammen med alkoholen og fløden og ryst det godt. Hæld drinken i glasset, som du derefter fylder isterninger i. Drys evt. lidt kakaopulver oven på din screaming orgasm. Drik den med det samme.

Note: En screaming orgasm er en uartig sød og kalorietung drink – nærmest en intens udgave af en White Russian (bare med flere smagsnuancer). Det er helt sikkert en drink, som vil vække glæde hos mange med en sød tand.

Porterdrink med kaffetouch

porterdrink, kaffe, porter, øl, kaffepulver, Kahlua, vinterdrink, cocktailDenne porterdrink lavede jeg her til eftermiddag – selvfølgelig først, da solen var gået ned, så der var dunkelt. Derudover var jeg lidt langsom til at tage billedet, så det flotte ølskum var sunket sammen, men heldigvis gjorde det ikke noget for smagen. Jeg ville nu ellers gerne have vist, hvor flot denne porterdrink er, når den bliver serveret 🙂

Denne drink afhænger selvfølgelig meget af hvilken øl, du vælger at bruge. Jeg valgte en fyldig porter fra Willemoes, som har et lille snert af lakrids. Det er en behagelig og sødmefuld porter, som holder en fin balance mellem sødme og bitterhed. Jeg tænkte, den kunne være spændende at kombinere med kaffenoter, så jeg miksede den med kraftig kaffe og Kahlua.

Porterdrink med kaffetouch
1 drink

½ tsk kaffepulver
1-2 tsk vand
3 cl Kahlua
1½-2 dl iskold Willemoes porter
isterninger

Knus kaffepulveret og rør det ud i vandet. Hæld det i et glas sammen med Kahlua og hæld dernæst øllet over. Rør forsigtigt rundt med en ske eller et sugerør og fyld isterninger i glasset. Servér din porterdrink med det samme.

Note: Som sagt afhænger smagen af denne porterdrink i høj grad af hvilken porter, du har brugt. Jeg kan godt lide det lidt søde kaffetouch, som denne drink får, for jeg synes, at kaffenoter og mørk øl klæder hinanden rigtig godt.

Jule-sangria som velkomstdrink

jule-sangria, vinterdrink, drink, cocktail, rørsuker, vanilje, kanel, rødvin, tranebærjuice, kardemommekapsler, allehånde, stjerneanis, nelliker, cointreau, Jeg kan huske, da jeg sidste år læste om en jule-sangria hos Fru Kofoeds Køkken. Jeg var ret vild med ideen, så nu hvor jeg laver vinter-cocktails her i december, var det jo oplagt at kaste sig over dette projekt. Det er ikke bare en dejlig juledrink men også et glimrende bud på en velkomstdrink til julefrokosten eller juleaften.

Jeg skelede til Fru Kofoeds opskrift på julesirup, men skruede lidt op for nogle af krydderierne, mens resten af min jule-sangria blev freestylet.

Jule-sangria

Julesirup:
1 dl rørsukker
1 dl vand
3 kanelstænger
1 tsk vaniljepulver
4 hele kardemommekapsler
4 hele allehånde
4 hele nelliker
2 hele stjerneanis

1 flaske kold kraftig rødvin
4 dl kold tranebærjuice
1 dl julesirup
½-1 dl cointreau
½ dl kirsebærvin
1 øko-appelsin
isterninger
evt. ekstra kanelstænger til pynt

Lav julesiruppen nogle timer eller evt. dagen før. Her hælder du alle ingredienserne i en lille gryde og varmer det op, til det småsimrer. Lad det simre i fem minutter og sluk så for komfuret. Lad siruppen trække i minimum et par timer og gerne et døgn.

Hæld julesiruppen i en stor skål sammen med rødvin, tranebærjuice, cointreau og kirsebærvin. Smag til, så den passer til dine smagsløg ved enten at tilføje mere vin, juice, cointreau og/eller kirsebærvin. Fyld et glas halvt med isterninger og hæld din jule-sangria over. Pynt med en skive appelsin og evt. en kanelstang. Servér din jule-sangria med det samme.

Note: Smagen på denne jule-sangria kan variere, da det kommer an på hvilken rødvin, du bruger. Denne udgave var til den friske side, men havde dog stadig en del sødme fra de to slags spiritus.

Caramel Apple – sød æbledrink

caramel apple, æbledrink, æblejuice, Caramel Cuba, angustora bitter, æbleDenne æbledrink – Caramel Apple – opstod, da jeg ville bruge rester fra vores julefrokost i starten af måneden. Da vi holdt julefrokost, efterlod en af gæsterne en flaske med lidt Cuba Caramel i. Nu går jeg jo ind for Stop Spild Af Mad, og det gælder også Stop Spild Af Alkohol, så jeg besluttede mig for at bruge det i en sød æbledrink.

Personligt er jeg ikke så god til meget søde drinks, så jeg brugte en mild og letsyrlig æblejuice, ligesom jeg justerede smagen med lidt Angustora Bitter. Elsker du søde drinks, så brug gerne en sød æbledrink og hold igen med at tilføje bitter.

Caramel Apple
1 drink

6 cl æblejuice – gerne letsyrlig
2 cl Cuba Caramel
et par stænk Angostura Bitter
isterninger
et par tynde skiver æble
en kvist frisk timian

Hæld spiritus og æblejuice i et højt glas og rør rundt. Smag til med lidt bitter og fyld så glasset med isterninger. Stik et par skiver æble samt frisk timian i og servér din Caramel Apple med det samme.

Note: En sødmefuld, mild og enkel drink. Vil du gerne have en tydeligere karamelsmag, tilføjer du naturligvis blot mere spiritus, men så får du også en ret sød drink. Du kan i så fald overveje også at justere drinken med lidt citronsaft.