Gin & tonic med citronmelisse-gin

citronmelisse-gin, gin, citronmelisseAl den sommerregn har virkelig fået vores have til at eksplodere – med krydderurter, bær og grøntsager! For halvanden uge siden tog jeg et par håndfulde af vores meget gavmilde citronmelisse og brugte den til at lave en citronmelissse-gin. Jeg prøvede et lignende eksperiment tidligere på sommeren, hvor jeg ville lave en citronmelisse-sirup til en gin & tonic, men her forsvandt citronmelisse-smagen stort set ved opvarmningen. Klidmoster anbefalede mig, at jeg i stedet brugte citronmelissen i ginnen, så det skulle jeg naturligvis afprøve.

Citronmelisse-gin

15 g frisk citronmelisse
2 dl gin

Skyl citronmelissen og put den derefter i en blender sammen med ginnen. Blend det grundigt og hæld det i en beholder, som du sætter i køleskabet. Lad det trække et par dage. Smag på din citronmelisse-gin for at vurdere, om du synes, at den er kraftig nok. Jeg lod min stå, mens vi var på ferie, så den fik over en uge (det er også grunden til den kraftige farve).

Gin & tonic med citronmelisse-gin

4 cl citronmelisse-gin
6 cl tonic
evt. lidt citronsaft
citronmelisseblade
isterninger

Bland gin og tonic i et glas. Smag evt. til med citron. Fyld isterninger og citronmelisseblade i drinken og servér den med det samme.

Note: En ret frisk og ‘urtet’ drink. Meget spændende og et sjovt bud på en ny gin & tonic-variant.

Frosé – slush ice for voksne!

frosé, rosé, vindrink, vin, drink, lyserød drink, jordbær, rørsukker, citronsaft, sommerdrinkFrosé var superpopulært i New York sidste år, men af en eller anden grund nåede drinken ikke for alvor til Danmark – måske på grund af det kedelige sommervejr, vi havde. Jeg havde egentlig tænkt mig at prøve at lave det sidste år men droppede det – igen på grund af vejret. Nu kan jeg dog ikke vente længere, så i weekenden lavede vi frosé til vores gæster.

Og hvad er frosé så? Lidt flabet kan man vel kalde det slush ice for voksne. Det er rosévin, der er frosset ned, rørt til små isflager og blandet med jordbærsirup. Jeg har set en del varianter på nettet, som jeg skelede lidt til, men der var ingen specifik, jeg fulgte, da jeg gik i gang med at lege i køkkenet.

Frosé
4-5 personer

1 flaske god kraftig rosé
150 g jordbær
1 dl vand
2 dl rørsukker
citronsaft

Hæld roséen i en flad plastikboks og put den derefter i fryseren i mindst seks timer. Rens jordbærrene og hæld dem i en gryde sammen med vand og rørsukker. Varm det op og lad det simre i fem minutter. Køl det derefter af og si det. Tag bærrene fra – dem kan du bruge som topping på morgenmadsyoghurten eller oven på en god vaniljeis. Riv den frosné rosé med en gaffel. Den er ikke helt stivfrossen, da alkoholen sørger for, at vinen ikke kan fryse helt. Rør derefter1½ dl jordbærsirup i vinen og smag så til med citronsaft. Jeg brugte ca. ½ dl. Put plastbøtten i fryseren igen i et par timer.

Smag på din frosé igen. Er den ikke sød nok, kan du røre lidt mere jordbærsirup i. Fordel din frosé i rødvinsglas og pynt med lidt rosenblade eller friske jordbær. Servér den med det samme.

Note: Frosé er jo en meget smuk drink, og den smager også skønt. Alkoholen er tydelig i smagen, men den har også en dejlig sødme kombineret med friskheden fra både rosé og citronsaft.

frosé, rosé, vindrink, vin, drink, lyserød drink, jordbær, rørsukker, citronsaft, sommerdrink

Vietnamesisk iskaffe

vietnamesisk iskaffe, kaffe, kaffepulver, asiatisk, kondenseret mælkDa jeg faldt over konceptet vietnamesisk iskaffe, vidste jeg, at det måtte jeg prøve. Jeg er ellers ikke den store kaffedrikker, men iskaffe kan jeg nu godt lide, så jeg måtte selvfølgelig prøve den vietnamesisk udgave.

Vietnamesisk iskaffe består af stærk kaffe, kondenseret mælk samt isterninger. Ganske enkelt og ligetil.

Til ét stort glas med vietnamesisk iskaffe skal du bruge følgende:
1½ dl kraftig kaffe (jeg brugte 1½ tsk kaffepulver til 1½ dl kogende vand)
1½-2 spsk kondenseret mælk
en stor håndfuld isterninger

Start med at lave kaffen og rør derefter den kondenserede mælk i. Lad det køle af et par minutter. Hæld isterningerne i et tykt, højt glas og hæld derefter kaffen over isterningerne. Servér iskaffen med det samme.

Note: Vietnamesisk iskaffe er stærkere end den almindelige iskaffe, men den er ikke desto mindre ganske god (og det er jo noget af et kompliment fra en ikke-kaffedrikker). Ganske opfriskende – og noget jeg godt kunne finde på at lave flere gange i løbet af sommeren.

Swimming pool – kokosdrink med blå likør

swimming pool, kokosdrink, drink, sommerdrink, kokoscreme, curacao, ananasjuice, rom, fløde, ananasJeg lavede en Swimming Pool – dvs. en kokosdrink med blå likør – som dessert den dag, hvor vi serverede både pho og rejesalat for vores gæster. Det er en ret festlig drink – ikke mindst på grund af den blå farve – og så er den rimelig mild. Du kan dog godt putte lidt mere lys rom i, end jeg gjorde.

Jeg tog udgangspunkt i den opskrift, der ligger på wikiHow, men udelod vodka, da jeg havde læst mig til, at den gav en unødig sprittet smag. Derudover justerede jeg lidt på blandingsforholdene samt tilføjede fløde, da det også indgår i en del varianter.

Swimming pool – kokosdrink
2 drinks

1½ dl ananasjuice
1 dl lys rom
2 spsk kokoscreme
½ dl fløde
4 spsk curacao eller blå bols
isterninger
2 stykker ananas-trekanter

Hæld et par håndfulde isterninger i en shaker. Tilsæt juice, rom, kokoscreme og fløde og ryst det godt. Fordel drinken i to glas og put isterninger i. Hæld lidt curacao eller blå bols i hver kokosdrink og pynt den med et stykke frisk ananas.

Note: Fløden og kokoscremen gør denne kokosdrink mild og cremet. Du kan som sagt tilsætte lidt mere rom, hvis du vil have en mere alkoholisk smag, men det er helt op til dig.

Orange Dream – appelsindrink

orange dream, appelsindrink, drink, frugt, appelsiner, citroner, Aperol, Cointreau, vodka, appelsinjuiceJeg må indrømme, at jeg er pænt træt af det kolde forår, så i ren protest mixede jeg denne appelsindrink her til aften! Så var der også noget dejligt at nippe til, mens jeg bagte hveder.

Orange Dream er en sød appelsindrink med et letbittert strejf. Hvis du ønsker lidt mere bitterhed, så skær lidt ned på appelsinjuicen eller hæld lidt mere Aperol i.

Orange Dream – appelsindrink
1 drink

3 cl Aperol
2 cl Cointreau
3 cl vodka
4 cl appelsinjuice
2 cl friskpresset citronsaft
1 æggehvide
et par håndfulde isterninger
en appelsinskive

Hæld alle ingredienser undtagen appelsinskiven i en shaker og ryst den grundigt. Hæld appelsindrinken i et lille vinglas (uden isterninger) og put appelsinskiven i. Stik evt. en lille festlig drinkparaply i appelsinskiven og servér drinken med det samme.

Note: Dejlig sødmefuld appelsindrink med et letbittert strejf. Smagen er rimelig mild – især når man tænker på alkoholmængden, så vær opmærksom på det, hvis du serverer den for gæster, der skal køre hjem.