Citronelli – påskedrink med limoncello

citronelli, citrondrink, drink, limoncello, tonic, citroner, angostura bitter, påskedrinkDet er påske, og så skal man naturligvis have en påskedrink! I går havde jeg besøg af en af mine venner, og hun blev udsat for denne påskedrink, som jeg har valgt at kalde citronelli. Den består primært af citronlikøren limoncello, for jeg synes, at citronernes gule farve passer godt til påsken.

Citronelli
1 drink

6 cl limoncello
4-6 cl tonic
et par dråber Angostura bitter
en skive citron
masser af isterninger

Sørg for at stille limoncell og tonic i køleskabet flere timer inden, at du skal bruge dem, så de er helt afkølede. Hæld limoncello i et drinkglas sammen med lidt bitter. Tilsæt tonic og rør forsigtigt rundt med en ske. Fyld masser af isterninger samt en skive citron i drinken og servér med det samme.

Note: Frisk og let sødmefuld drink med god citronsmag. Limoncello kan variere en del, så det kan være, at du får fingre i en meget sød sag. Så kan du altid tilføje lidt citronsaft, hvis du synes, at din påskedrink er for sød.

Alabama Slammer

alabama slammer, drink, Southern Comfort, grenadine, appelsinjuice, gin, AmarettoDet snigende forårsvejr blev fejret den anden dag med en Alabama Slammer. Det er en smuk og sød drink, som helt sikkert vil klæde enhver sommerfest, men du kan naturligvis drikke den året rundt.

Det er lidt forskelligt, om folk putter grenadine i eller ej, men jeg valgte at gøre det, da det giver drinken en virkelig flot pangfarve. Det betyder dog også, at jeg har brugt lidt mindre Southern Comfort i min Alabama Slammer for ikke at gøre den for sød. Hvis den bliver lidt for sød, kan du altid hælde lidt mere appelsinjuice i og/eller tilføje lidt citronsaft.

Alabama Slammer
1 drink

3 cl Southern Comfort
2 cl Amaretto
2 cl gin
2-3 cl grenadine
appelsinjuice
isterninger
en skive citron eller appelsin

Hæld alkoholen, grenadine og appelsinjuice i et højt glas, så det er trefjerdedele fyldt. Rør lidt rundt med en ske og fyld så isterninger i glasset. Pynt din Alabama Slammer med en citron- eller appelsinskive.

Note: Det er som sagt en sød og sommerlig drink. Er du bange for, om drinken bliver for sød til din smag, kan du eventuelt udelade grenadinen i første omgang.

El Diablo – tequila-drink

el diablo, drink, tequila, kirsebærlikør, ginger beer, lime, tequila-drinkHvis man serverer mexicansk mad, så skal man da næsten have en tequila-drink til, ikke? IKKE? Jo, man skal. I går fejrede vi gemalens fødselsdag, og da fødselaren gerne ville have mexicansk mad, så ledte jeg efter inspiration til en drink, vi kunne starte med inden mad. Jeg faldt over en tequila-drink hos Saveur ved navn El Diablo. Så tror man jo straks, at det er en ondskabsfuld chilidrink, men det var det nu ikke. Der var til gengæld solbærlikør i, men jeg havde noget kirsebærlikør til overs fra julen, så jeg besluttede mig for at eksperimentere. Jeg udskiftede solbærlikøren med kirsebærlikør og brugte til gengæld lidt mere af den, så drinken både var frisk men også havde lidt sødme.

El Diablo – tequila-drink
1 drink

3 cl tequila
2 cl kirsebærlikør
1 cl friskpresset limesaft
6 cl ginger beer (jeg brugte den fra Naturfrisk)
isterninger
en skive lime

Rør tequila, kirsebærlikør og limesaft sammen. Hæld det i et glas sammen med ginger beer og put isterninger i sammen med en skive lime.

Note: Denne tequila-drink er både frisk og letsyrlig men har også noget sødme fra likøren. Hvis du foretrækker en mere syrlig udgave, skal du blot bruge lidt mindre kirsebærlikør.

Banan-milkshake – med eller uden sukker

banan-milkshake, milkshake, banan, banandrik, fløde, mælk, vanilje, rørsukkerJeg fik lyst til at forkæle gemalen her i weekenden, og det blev til denne banan-milkshake. Det er jo ret oplagt at lave en milkshake, når jeg har blende-benspænd, og så havde vi bananer på lager.

Denne banan-milkshake kan laves helt uden sukker, hvis du bruger meget modne bananer. Har du ikke det – eller har du bare en meget sød tand – kan du selvfølgelig tilføje sukker, når du smager drikken til. Du kan også justere milkshakens konsistens ved at tilføje flere isterninger, når du blender den.

Den letteste metode er at bruge denne bananis og så blot blende den sammen med lidt mælk, men har du ikke den på lager, så har jeg også angivet en anden version.

Banan-milkshake version 1:
Bananis + mælk – blendes. Tilføj mælk indtil du har den konsistens, du ønsker.

Banan-milkshake version 2:
125 g meget moden banan
0,75 dl fløde
1 dl mælk – gerne let- eller sødmælk
lidt vaniljepulver
evt. lidt sukker
evt. et par isterninger

Skræl bananen og put den i fryseren i nogle timer. Blend den sammen med fløde, mælk og vanilje. Smag på din banan-milkshake – hvis du synes, den skal have mere sødme, tilføjer du lidt sukker. Skal den have en tykkere og mere ‘iset’ konsistens, smider du nogle isterninger i milkshaken og blender den, indtil isterningerne er knust.

Note: Mild, cremet banan-milkshake – og så tilmed uden sukker (altså medmindre du ikke kan nære dig). Skal den pimpes lidt ekstra, kan du eventuelt drysse lidt revet chokolade oven på, inden du serverer den.

Frambuesas Colada – hindbærdrink

Frambuesas colada, hindbærdrink, drink, kokoscreme, kokosmel, vodka, hindbærlikør, hindbærJeg skal selvfølgelig nå at lave en blendet cocktail i løbet af mit blende-benspænd, så sidste weekend lavede jeg en Frambuesas Colada – dvs. en hindbærdrink i stil med ananasdrinken Piña Colada (som du i øvrigt kan finde en frozen udgave af her).

Jeg fandt nogle hjemmeplukkede hindbær i fryseren og lidt kokoscreme, som jeg stadig havde rester af fra Sex in the Snow Cocktail. Kokoscreme er en sød creme lavet på kokos (!) og er ikke det samme som kokosmælk. Det er ikke så mange supermarkeder, der har kokoscreme i deres faste sortiment, så det kan være, du skal forbi en asiatisk butik eller en butik, der fokuserer på alkohol og ingredienser til drinks.

Frambuesas Colada – hindbærdrink med kokoscreme
2 drinks

250 g frosne hindbær
2 spsk kokoscreme
8 cl vodka
6 cl hindbærlikør*
lidt vand
lidt sirup eller honning
2-3 spsk kokosmel

Hæld hindbær, kokoscreme, vodka og hindbærlikør i en blender. Lad det stå i 5-10 minutter, inden du blender det til en ensartet masse. Tilsæt lidt vand, så konsistensen bliver lidt tyndere, og din hindbærdrink er knapt så kraftig (medmindre du da gerne vil have den meget kraftig). Smør lidt sirup eller honning på kanten af to cocktailglas og dyp dem i kokosmel. Fordel din hindbærdrink i de to glas og drik den med det samme.

*har du ikke hindbærlikør, kan du alternativt erstatte lidt af hindbærlikøren med hindbærsaft og så bruge lidt mere vodka i stedet

Note: En dejlig hindbærdrink med masser af hindbærsmag og et ordentligt skud kokos. Frisk, sød og meget sommerlig smag. Lige noget man har brug for her i vintermørket.