Hindbærdrink med chokoladegitter

hindbærdrink med chokoladegitter, chokolade, dessert, dessertdrink, drink, hindbær, fløde, mælk, grenadine, kirsebærlikør, hindbærlikør, vaniljeJeg har længe tænkt på at bruge et chokoladegitter i enten en dessert eller en drink, så hvorfor ikke slå det sammen og bruge det i en dessertdrink?

Et chokoladegitter er en forholdsvis let måde at pynte en ret eller en drink, for det kræver kun noget chokolade og lidt tålmodighed. Du kan evt. pifte gitteret yderligere op ved at drysse det med spiseligt glimmerstøv, krymmel eller krydderier.

Hindbærdrink med chokoladegitter
1 drink

75 g frosne hindbær
4 cl hindbærlikør eller kirsebærlikør
4 cl fløde
4 cl mælk
lidt vaniljepulver
evt. lidt grenadine
30 g mørk chokolade

Start med at lave chokoladegitteret. Her smelter du chokoladen forsigtigt, inden du tegner gitteret på et stykke bagepapir, der ligger på et lille spækbræt. Er du usikker på, om du får lavet et chokoladegitter, der er stort nok i forhold til dit drinkglas, så tegn evt. glassets øverste kant af på den ene side af bagepapiret, vend det og tegn med chokoladen på den anden side. Du kan evt. også tegne stregerne på papiret, inden du vender det, så du kan bruge stregerne som guideline, når du tegner med chokoladen. Denne mængde er ret lille, så jeg brugte en tynd pensel, jeg ind imellem bruger i køkkenet, men laver du en større portion, kan du med fordel bruge en lille sprøjtepose. Når du har tegnet gitteret, putter du det i fryseren i mindst ti minutter.

Blend de øvrige ingredienser til en cremet hindbærdrink – smag til med grenadine. Hæld hindbærdrinken i et glas og pil forsigtigt dit chokoladegitter af bagepapiret. Læg gitteret oven på drinken, stik et sugerør ned og servér med det samme.

Note: En cremet og lækker hindbærdrink, som smagsmæssigt går godt sammen med et chokoladegitter.

Frozen Negroni

frozen negroni, drink, cocktail, campari, vermouth, gin, danskvand, isterningerHvis du savner lidt variation her i sommervarmen og er blevet træt af frosé og Strawberry Daiquiry, så prøv en Frozen Negroni!

I modsætning til de to førstnævnte så er Frozen Negroni en ret frisk og bitter sommerdrink og kan til en vis grad sammenlignes med den meget populære Aperol Spritz. Jeg kiggede på lidt forskellige opskrifter på nettet og freestylede derefter i køkkenet.

Frozen Negroni
1 drink

3 cl Campari
3 cl sød vermouth
2 cl gin
1-1½ spsk sukkersirup (sirup kogt i 5-10 minutter på lige dele sukker og vand)
8 isterninger
saften fra ½ appelsin
en appelsinskive
en limeskive
danskvand

Rør Campari, vermouth, gin og sukkersirup sammen i en høj kande/beholder og sæt det i fryseren i en times tid. Tag beholderen ud og blend alkoholen med appelsinsaft og isterninger, så det bliver en slush ice-agtig masse. Smag til med danskvand og hæld din Frozen Negroni i et glas. Pynt med frugtskiver og servér med det samme.

Note: Frozen Negroni er en herlig frisk og bitter drink til de varme sommerdage. Du bestemmer selv, hvor kraftig du vil have den ved at smage den til med danskvand – og er den for bitter til dig, kan du evt. tilsætte lidt mere sukkersirup. Det er dog en drink, der skal have en vis bitterhed – så er du advaret.

Pastis Pop

pastis pop, kirsebærlikør, drink, boba-perlerPastis Pop er en drink, jeg fandt på den anden dag, da vi fik besøg. Jeg havde nogle boba-perler til overs fra da jeg lavede Bubble Tea, og de skulle naturligvis bruges. Da aftensmaden bestod af tyrkisk mad i anledning af månedens benspænd, så tænkte jeg, at en anissmagende drink ville passe ind. Godt nok havde jeg ikke raki, men jeg havde en flaske Pastis fra sidste års ferie i Frankrig.

Pastis Pop
3 drinks

9 cl Pastis
3 dl iskoldt vand
3 cl kirsebærlikør
6 spsk boba-perler
Knuste isterninger

Hæld vand, Pastis og godt med isterninger i en shaker. Ryst godt. Fordel boba-perlerne i tre glas og fordel dernæst drinken i glassene. Efterfyld med ekstra isterninger og slut af med et lille skvæt kirsebærlikør i hver.

Note: Pastis Pop er en lidt pjattet drink, men den fungerer ganske fint – ikke mindst på grund af de små lækre boba-perler med kirsebærsmag, som går godt sammen med anissmagen fra Pastis.

Bubble Tea med fennikel

bubble tea, te, drik, kold drik, sirup, sukker, mælkJeg får ikke blogget så meget her i varmen, men nu må jeg hellere få afsluttet sidste måneds benspænd, så jeg kan komme i gang med det nye – det passer nemlig rigtig godt til vejret! Jeg har længe ønsket at lave Bubble Tea, som jeg prøvede, da vi var i New York for fem år siden. Det er en drik, der ser dejlig fjollet ud, for ikke alene kombinerer du kold te med mælk og sukker/sirup – i bunden af drikken ligger der et lag tapioka-perler! Dem kan man så suge op med det brede sugerør sammen med resten af drikken.

Det er ikke helt let at få fat i tapioka-perler, men jeg fandt nogle i en asiatisk specialbutik. De viste sig dog at være for porøse, så i stedet fandt jeg en online-forhandler af boba-perler, der er ret bløde. Men har du først fået fat i de bløde perler, så er resten ganske let. Jeg købte i øvrigt boba-perler med kirsebærsmag, da jeg tænkte, at de ikke blot ville passe godt sammen med fennikelte – jeg troede også, at de var lilla ud fra den side, jeg kiggede på. Jeg blev derfor noget overrasket, da de dukkede op med posten og var… orange!? Oh well, de smagte fint alligevel 🙂

Bubble Tea
1 person

1 dl stærk kold te – jeg brugte fennikelte
1 dl mælk
1 spsk sukkersirup
5-6 isterninger
2 spsk boba-perler

Husk at lave teen i god tid i forvejen, så den kan nå at køle helt ned i køleskabet. Hæld boba-perlerne i glasset og derefter isterningerne. Rør siruppen ud i teen og hæld den over isterningerne. Slut af med mælk samt et bredt sugerør.

Note: Bubble Tea er altså en ret funky drik! Jeg er selvfølgelig pjattet med de små kugler, man suger op undervejs, men kombinationen af mælk, sirup og te var også udmærket, selvom jeg nu ellers aldrig har været til den slags i den varme udgave.

Frisk romsjus med ginger beer

romsjus, romdrink, rom, lime, sirup, ginger beerJeg har fremtryllet en romsjus, der kan give varmen i det trælse kolde vejr. Den er frisk og krydret, så den er først og fremmest til dig, der er til letsyrlige drinks. Den kan dog også justeres med sirup, så den bliver lidt sødere.

Frisk romsjus
1 drink

1 tsk sukkersirup
1 cl frisk limesaft
4 cl god mørk rom
5 cl ginger beer (ikke den fra Fever Tree)
en skive lime
isterninger

Rør sirup, limesaft og mørk rom sammen i et lavt glas. Hæld ginger beer i og fyld op med isterninger. Pynt med en skive lime og sæt et sugerør i.

Note: En frisk og frejdig romsjus, som får en god syrlig smag fra limesaft og ginger beer. Hvis du vil have den ekstra krydret, så udskift den almindelige sukkersirup med chilisirup.