Frozen Gin & Tonic

Frozen Gin & Tonic, drink, cocktail, gin, tonic, agurk, lime, sirupDet varme vejr er en glimrende undskyldning for at afprøve friske, læskende drikke, og det gjorde jeg så her i weekenden, hvor jeg nød en Frozen Gin & Tonic på terrassen.

Inspirationen har jeg fra Twinfood, men jeg valgte dog at justere lidt samt tilføjede agurkesaft, da jeg synes, at agurkesmagen passer overraskende godt sammen med en G&T.

Frozen Gin & Tonic
2-3 personer

1 dl gin
2½ dl tonicvand
saften fra en agurk
saften fra to limefrugter
2 tsk sirup

Ved servering:
Lidt ekstra gin, tonic samt tynde skiver af lime

Riv agurken på et rivejern og hæld saften over i en skål. Pres den revne agurk over skålen. Agurkestrimlerne kan du bruge i en tzatziki. Rør agurkesaften sammen med gin, tonic og limesaft. Hæld det i en plastbeholder og stil den i fryseren natten over.

Tag plastbeholderen ud af fryseren og brug en gaffel til at kradse isen til tynde flager. Fordel isflagerne i 2-3 glas og hæld en sjat gin og tonic over hver. Stik et sugerør i din Frozen Gin & Tonic og pynt den med en skive lime. Nyd den i solen!

Note: Frozen Gin & Tonic holder max! En forfriskende og dejlig slush ice-drink for voksne.

Liquid Sky – fyldig kaffedrink med whisky

Liquid Sky, kaffedrink, drink, cocktail, kaffe, kaffelikør, whisky, Angustora BitterEn af mine absolut yndlingssange er ‘Let Your Fingers Do the Walking’ af Sort Sol. Det er en virkelig smuk og drømmende sang, som er oplagt at bruge til min mad-inspireret-af-musik-benspænd. Dog lige med det twistm at det reelt set var en drink, jeg ville lave i dag. Jeg besluttede mig ret hurtigt for, at det skulle være en kaffedrink – dvs. en drink med kaffe som basis, for musikken fik mig til at tænke på en mørk, tænksom aften, hvor man filosoferer lidt over livet. Jeg faldt over en kaffedrink inspireret af White Russian på Saveur, men jeg undlod dog appelsinolie i min udgave, da jeg ikke syntes, det passede til sangen.

Liquid Sky – kaffedrink med whisky
2 drinks

0,75 dl kold stærk kaffe (jeg brugte 0,75 dl koldt vand samt 2 tsk instant kaffepulver)
0,75 dl kaffelikør – gerne Toussaint
0,75 dl sødmefuld whisky – jeg brugte Jack Daniel’s
(evt. ½ dl hasselnøddelikør)
3-4 dråber Angustora Bitter
½ dl fløde
masser af isterninger

Hæld den kolde kaffe i en shaker sammen med kaffelikør, whisky og godt med isterninger. Ryst din kaffedrink grundigt i 20 sekunder. Smag til med Angustora Bitter. Smid en håndfuld isterninger i et lille bredt glas og hæld halvdelen af kaffedrinken over. Pisk fløden til en let skum (bare så den fylder lidt mere – det skal ikke blive til flødeskum) og læg et par spsk på toppen af din kaffedrink. Servér med det samme – gerne med et sugerør stukket i.

Note: Dejlig mørk, letbitter kaffedrink med lidt sødme fra likøren. Jeg var ret vild med kombinationen, mens gemalen – der har en sødere tand end jeg – gerne ville have lidt hasselnøddelikør i sin udgave. Har du ikke hasselnøddelikør, kan du også bruge lidt mørk sirup eller ahornsirup til at give lidt ekstra sødme til drinken.

Soundtrack:
‘Let Your Fingers Do the Walking’ med Sort Sol.

Frozen Piña Colada

Pina Colada, ananasdrink, kokosdrink, sommerdrink, drink, cocktail, kokosmælk, kokoscreme, rom, ananasjuice, ananasDa jeg holdt fødselsdagsfest i starten af marts måned, havde jeg lavet en playliste med alskens dansemusik, og da jeg ledte efter musiknumre, stødte jeg på ‘La Bomba’ med King Africa – et nummer, jeg ikke har hørt i rigtig mange år. Men den røg på playlisten, og så gik der nogle uger, og jeg begyndte så småt at overveje, hvad jeg ville lave i forbindelse med denne måneds musikinspirerede madlavning. Her kom jeg pludselig i tanke om nummeret igen, for den fik mig til at tænke på Piña Colada – en dejlig frisk ananas- og kokosdrink, som egner sig perfekt til en sommerfest eller bare en dag, man vil lade som om, at det er sommer. Så ja, jeg legede, det var sommer i søndags, da solen kom frem, og det gav god mening at nyde en Piña Colada i haven.

Til en Piña Colada bruger du oftest kokoscreme, men det kan være lidt svært at finde i supermarkederne, så i denne opskrift har jeg taget en dåse kokosmælk, hvor kokoscremen havde samlet sig øverst i dåsen og brugt et par spsk af det. Hvis du ikke synes, at din Piña Colada bliver cremet nok, kan du også tilsætte lidt fløde.

Frozen Piña Colada
2 glas

2 dl frosne ananastern
2½ dl ananasjuice
2-3 spsk kompakt kokoscreme fra kokosmælk
10 cl hvid rom
masser af isterninger
en skive frisk ananas

Ananasternene skal selvfølgelig forberedes nogle timer i forvejen – husk at bruge en frisk ananas og ikke dåseananas. Blend de frosne ananas med ananasjuice, kokoscreme og rom. Smag til – måske vil have lidt mere af enten kokoscreme, ananasjuice eller rom i.

Hæld din Piña Colada i et glas med masser af isterninger. Pynt med et stykke ananas og et par sugerør. Nydes i solskin.

Note: Mmmm… Piña Colada er en rigtig sommerdrink, og jeg kan godt lide kombinationen af ananas og kokos. Hvis du vil eksperimentere, kan du også prøve at blende lidt frisk mynte eller citronmelisse i – det giver et frisk pift (men kan dog også gøre drinken lidt grumset at se på).

Soundtrack:
Først og fremmest ‘La Bomba’ af King Africa. ‘Coco Jambo’ med Mr. President vil dog også fungere, og så må vi ikke glemme, at der også findes en decideret Piña Colada sang – nemlig ‘Escape – The Piña Colada song’ af Rupert Holmes. You’re welcome.

Hyldebærdrink med gin

hyldebærdrink, drink, gin, hyldebær, hyldebærsaft, limeMit stop-spild-af-mad-benspænd blev også brugt som undskyldning inspiration til denne hyldebærdrink, som jeg lavede i går. I løbet af sommeren og efteråret hamstrer jeg nemlig bær i stor stil og gemmer dem i fryseren, så de kan bruges til at minde solen og varmen på en kold vinterdag. Ind imellem bliver jeg dog lige lovlig nærig og får først brugt bærrene lige inden, at sæsonen starter igen, men sådan skal det ikke være i år!

Tilbage til min hyldebærdrink. Det er sjældent, jeg bruger hyldebærsaft i drinks, men jeg lavede på et tidspunkt en varm hyldebærdrink. Nu fik jeg lyst til at lave en kold drink, denne gang med gin, for jeg tænkte, at den lidt skarpe og bitre gin ville fungere fint med den søde hyldebærsaft.

Denne opskrift er baseret på hjemmelavet hyldebærsaft, og medmindre du har det, så sørg for at smage drinken godt til, da en købt hyldebærsaft sandsynligvis vil smage mere mild og afdæmpet.

Hyldebærdrink med gin
1 drink

1 dl blandet hyldebærsaft, kraftig
2 cl gin
lidt limesaft
masser af isterninger

Lav en kraftig blanding af din hyldebærsaft – den må godt være sødmefuld. Rør gin i og smag din hyldebærdrink til med limesaft. Hæld den i et glas og fyld masser af knuste isterninger i.

Note: Den skarpe gin giver et fint modspil til den søde hyldebærsaft – og så er det jo lidt sjovt og usædvanligt med en mørk drink med gin i, som gemalen kommenterede.

Ginger Beer Margarita

ginger beer margarita, drink, ingefærdrink, ginger beer, tequila, limeÅrets sidste opskrift her på bloggen bliver denne Ginger Beer Margarita, som jeg lavede i går. Så kunne jeg samtidig også skåle lidt med Klidmoster og JohanTwitter 😉

Det slog mig nemlig for nylig, at månedens kanel- og ingefærbenspænd var en glimrende undskyldning for at lave et par drinks, så udover min varme kaneldrink blev jeg selvfølgelig også nødt til at lave noget med ingefær, og her var det oplagt at kaste sig over ginger beer.

Jeg har et noget blandet forhold til ginger beer. Jeg er ikke specielt vild med det i ‘rå udgave’ (dvs. direkte fra flasken), men den syrlige og skarpe drik egner sig fortrinlig til drinks og i særdeleshed til sommerdrinks. Det er dog vinter nu, så jeg kiggede efter ginger beer drinks, som også vil være gode på denne årstid, og her faldt jeg over en Ginger Beer Margarita hos Fab Fatale. Jeg udskiftede agavesiruppen med honning og valgte selv nogle blandingsforhold, der passede til min smag.

Ginger Beer Margarita
1 drink

saften fra ½ lime
1 tsk honning
4 cl tequila
1½ dl ginger beer – jeg brugte en fra Fever Tree
et par tynde limeskiver
masser af isterninger

Pynt:
et par dråber honning
hvidt sukker

Rør honningen ud i limesaften og tilsæt derefter tequilaen. Rør det sammen og tilsæt dernæst ginger beer. Smør kanten af et glas med en smule honning – bare så kanten er lidt klistret – og kør glaskanten rundt i lidt hvidt sukker, så det sætter sig fast som en dekorativ ‘frosty’ kant. Hæld godt med isterninger i glasset og hæld derefter drinken over i glasset. Stik et par limeskiver ned mellem isterningerne og servér din Ginger Beer Margarita med det samme.

Note: Ginger Beer Margarita er en ret frisk drink med et ordentligt pift ingefær. Du kan vælge at bruge mere honning i drinken, hvis du gerne vil dæmpe den friske ingefærsmag, men det synes jeg vil være synd – så er det næsten bedre at lave en sødere drink i stedet for. Ginger Beer Margarita vil også være en dejlig læskende drink på en varm sommerdag.