Cock’s & Cows

Cock's & Cows, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnBedstevennen og jeg var på burgerbar tidligere på ugen – nærmere betegnet Cock’s & Cows ved Gammel Strand. Det er et af de steder, der ofte nævnes, når folk opremser deres yndlings-burgerbarer, så jeg mente, det var på tide, at vi kiggede forbi.

Vi startede begge med en drink – Bedstevennen med en ‘Old School’, der viste sig at være en knaldrød drink med en intens smag af hindbær, og den mindede lidt om en voksenudgave af de skub-up-is, man kunne købe, da jeg var barn. Selv fik jeg en passionsfrugt-drink, hvor jeg havde bedt tjeneren om at skrue lidt ned for mynte-indholdet i drinken. Den havde stadigvæk en tydelig smag af mynte – kombineret med en dejlig sød passionsfrugt – men der var en fin balance i smagen.

twisted friesEn af mine kolleger havde anbefalet mig at vælge twister fries hos Cock’s & Cows, og det kom jeg ikke til at fortryde. De havde en fin tykkelse og var ret saftige med en fin overflade. Portionen var ret stor, og det viste sig at være et gennemgående træk for deres side orders.

Cock's & Cows, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnMin ven var ret sulten, så vi havde valgt at bestille tre side orders, så vi kunne prøve noget forskelligt. Det endte jeg dog med at fortryde – dels var portionerne som sagt ret store, og dels var de to andre side orders – chili fries og salt & vinegar fries – ret dårlige. I begge portioner var fritterne meget små og slanke og dermed fuldstændig kogt sønder og sammen, så de var tørre og kedelige. Tjeneren tilbød os en ny portion af salt & vinegar fritterne, da hun så, at vi sad og stak lidt til dem, og min ven kommenterede, at de var lige lovlig salte, men det sprang vi over – de var ikke blevet meget bedre af at komme i en mindre salt version, for det var ganske enkelt pommes frites-størrelsen, den var helt galt med.

Cock's & Cows, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTil fritterne havde vi valgt tre forskellige dip – en med chili, en med aioli og en med blåskimmelost. Min personlige favorit var aiolien, der var fed, cremet og med et strejf af hvidløg. Den måtte gerne have været lidt stærkere, men som udgangspunkt en fin aioli. Chili dippen skuffede mig lidt, mens blåskimmel-dippen var ret interessant men også en dip, jeg ikke skulle have for meget af, da den smagsmæssigt fyldte ret meget.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOg sidst men ikke mindst det vigtigste – nemlig burgeren! Der var flere spændende burgere på menukortet hos Cock’s & Cows, men jeg valgte for en gangs skyld en mere traditionel burger – en Cheese ‘n’ Smoke, hvor der var bacon og cheddar i. Man kunne vælge imellem tre forskellige slags boller, og jeg tog en klassisk sesambolle. Jeg var ikke blevet spurgt til, hvordan bøffen skulle steges, men heldigvis viste det sig, at den var stegt lige tilpas. Den var saftig og havde en fin rosa midte. Der var en tilpas mængde dressing i burgeren, og grøntsagerne var friske og sprøde – alt i alt en glimrende og vellavet burger.

Tjenerne var søde og serviceminded, men vi fortrød lidt, at vi sagde ja til at sidde i restaurantens gårdhave. Der sad varmelamper over det hele, der udsendte så megen varme, at vi nærmest gispede af varme, og samtidig gav hele området et småsuspekt rødt skær (som det også ses på flere af billederne).

Alt i alt er Cock’s & Cows et udmærket burgersted. Det overgik ikke mine oplevelser hos Haché Gourmet Burgers, men burgeren hos Cock’s & Cows var god, og holder du dig til twister fries, får du et ganske godt burgermåltid. Men drop de andre fritter, for de er virkelig elendige. 4 stjerner herfra.



9 thoughts on “Cock’s & Cows”

  • Burgere-anmeldelser i hovedstadsområdet er altid velkomne, mig og min kæreste har nemlig planer om at gå på jagt efter byen bedste, når vi lægger vejen forbi KBH snart. Da vi besøgte byen for et par år siden, fandt vi kun nogle der kunne matche det sædvanelige i 9000, så gode bud modtages gerne 😀 Pt. snakker vi om Halifax eller Haché. Men folk taler også pænt om Sokkelund. Alle de muligheder altså.

    – Anne

    • Mine bedste burgeroplevelser har jeg haft på Haché – jeg er ret vild med deres Umami burger 🙂

  • Min mand har længe eksperimenteret med hjemmelavede fritter og sidste gang blev de helt fantastiske. Netop saftige indeni og sprøde udenpå. En enkelt forkogning og en øldej var tricket. Dem kan jeg varmt anbefale, hvis du selv vil lave fritter. Du kan finde opskriften på opskriftsamleren.dk

    Kh.
    Anne-Marie

  • Jeg besøgte deres restaurant inde ved Nørre Voldgade i sidste weekend, og jeg må også sige, at Haché klart er bedre. Jeg fik selv deres kyllingeburger, som var lækker, men kyllingebrystet havde et rødligt skær, og min søsters var bestemt ikke gennemstegt i den ene ende. Mine forældres burgerbøf var desuden også lige rød nok til deres smag, men det er vel smag og behag. Dog skal et kyllingebryst være gennemstegt, det kan vist ikke diskuteres.
    Mht. fritterne havde vi også samme oplevelse som jer 🙂
    I går var jeg til gengæld hos The Burger Joint i Aarhus – hvis du kommer på de kanter, så er det klart et besøg værd. Hold nu op, det var lækre burgere, hvor alt var hjemmelavet!

    • Tak for tippet – TBJ har jeg også hørt godt om, så det kan være, jeg skal forbi der, næste gang jeg kommer forbi Aarhus 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *