Romanesco med citronpesto og frisk pasta

citronpesto, pesto, basilikum, cashewnødder, nødder, citronolie, pecorino, ost
Månedens første benspænds-eksperiment fik vi tirsdag aften, da jeg legede lidt med det flotte romanesco og hurtigt fik fremtryllet en portion aftensmad. Jeg lavede lidt ekstra, så jeg også havde til madpakken.

Citronpesto

1 håndfuld friske basilikumblade
1 håndfuld usaltede cashewnødder
1 dl citronolie
lidt salt
1 dl friskrevet pecorino

Blendes godt og grundigt.

Note: Den friske citronsmag trådte tydeligt igennem, men jeg savnede lidt mere modspil fra nødderne. En anden gang vil jeg nok bruge pinjekerner eller mandler.

300 g kyllingestrimler steges på en pande. 250 g frisk pasta koges, og citronpestoen vendes i. Romanesco deles i små buketter, overhældes med kogende vand og får lov til at trække et par minutter. En kvart saltet citron skæres i meget små stykker og drysses over pastaen. Kyllingestykkerne og romanesco strøes over, og retten serveres.

Note: En fin måde at få kål på, hvor den kommer i lidt uvante omgivelser med det citronvendte pasta. Det giver lidt syrlighed og modspil, som kål godt kan trænge til – alt i alt en vellykket ret.

16 tanker om "Romanesco med citronpesto og frisk pasta"

  1. Hold da op hvor har du lavet mange lækkerier her på det sidste. Jeg har bøvlet med et internet og en computer der ikke har fungeret optimalt. Men tilgengæld har jeg kunne nyde meget læsning og skønne billeder på din blog her til morgen på en låne computer. Jeg må sige at det der kål nok er det smukkeste kål jeg nogen set har set 🙂

  2. Vibeke – mange tak! Jeg tror, jeg sætter et par ting over i aften, mens jeg alligevel skal ordne et par andre praktiske ting, men ellers bliver det ret begrænset, hvad jeg får lavet de næste dage, for jeg er inviteret ud det meste af weekenden. Såeh – måske bliver der lidt mere stille den næste uges tid, for i næste uge ser det endnu værre ud! 😀

    Ja, jeg er altså også ret pjattet med den kål – så nydelig 🙂

  3. NYBH – som den citronelsker jeg er, så er det jo skønt med en pesto, hvor der er fuld skrue på citronen, haha! Men jeg tror, at pinjekerner eller mandler vil klæde pestoen bedre, for cashewnødderne var lidt vage i smagen.

  4. Hej Italiensk Mad og Vin!
    Tusind tak! Jeg syntes, at råvarerne klædte hinanden godt, selvom det nu er sjældent, at jeg har prøvet at få kål og pasta sammen – men det fungerede godt 🙂

  5. Lene – det er også skønt! Vi har haft en lang periode, hvor vi primært har brugt ris som tilbehør til aftensmaden, men nu kommer pastaen heldigvis på banen igen – mmm!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *