Citron-firkanter

citron-firkanter, citronkage, kage, dessert, citroner, hvedemel, flormelis, smør, æg, rørsukker, bagepulverDa jeg annoncerede benspændet for juni måned, spurgte NYBH, om ikke jeg skulle lave lemon squares, aka citron-firkanter, og da jeg er meget glad for citroner i madlavning, så var det en rigtig god idé. Desværre nåede jeg det ikke i løbet af måneden, men da jeg skulle have kage med til et arrangement i går, benyttede jeg chancen og bagte en portion citron-firkanter. Jeg kiggede på en opskrift fra allrecipes.com og justerede målene, så de passede til danske mål. Desuden brugte jeg rørsukker i stedet for hvidt sukker samt friskpresset citronsaft i stedet for købt juice.

Citron-firkanter
8-10 personercitron-firkanter, citronkage, kage, dessert, citroner, hvedemel, flormelis, smør, æg, rørsukker, bagepulver

250 g hvedemel
125 g flormelis
200 g smeltet smør
4 æg
250 g rørsukker
1 tsk bagepulver
1½ spsk hvedemel
saften fra fire citroner

Bland hvedemel og flormelis i en skål og ælt det smeltede smør i, så du får en smulder-dej, der samler sig lidt efter lidt. Smør et ildfast fad på 20×30 cm og pres dejen ned i fadet. Bag den ved 175 grader i et kvarter, så den begynder at blive gylden. Pisk æggene og tilsæt derefter rørsukkeret. Når det er pisket godt sammen, tilsætter du hvedemel og bagepulver og rører det grundigt. Til sidst tilsættes citronsaften, og citronmassen hældes over den forbagte dej. Fadet stilles tilbage i ovnen og bages i ca. en halv time.

Lad kagen køle helt af, inden du skærer den ud i… rigtigt gættet… citron-firkanter!

Note: Mmm… citron-firkanter er en meget lækker og frisk kage, som både er sød og syrlig på samme tid. En skøn skøn kage for os, der elsker citron. Den mætter godt. Vi spiste den uden noget til, men jeg tror, at lidt creme fraiche eller friske bær vil være godt at servere til.



15 thoughts on “Citron-firkanter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *