Chokoladecupcakes med flødeostecreme

Som jeg allerede har været inde på tidligere på måneden, så er flødeost en oplagt ingrediens i mange desserter og kager. Da jeg ville bage kage til kollegerne i anledning af min fødselsdag, benyttede jeg da også straks chancen og bagte en portion cupcakes, som jeg kunne pynte med flødeostecreme.

Flødeostecremen er en variant over den vaniljecreme, som jeg brugte til bananmuffins, som jeg serverede sidste år til min fødselsdag. Opskriften på chokoladekagerne er inspireret af kogebogen ‘Chokolade’, hvor jeg fandt en opskrift på brownie med kirsebær. Jeg endte dog med at lave en del ændringer, så det i stedet blev en udgave med banan.

Chokoladecupcakes med flødeostecreme
ca. 24 stk.

300 g mørk chokolade, finthakket
8 æg
lidt salt
250 g blødt smør
150 g rørsukker
150 g hvedemel
150 g mandelmel
2 tsk bagepulver
70 g hakkede valnødder
1 banan – gerne meget moden – i små tern
2 spsk mørk sirup

Smelt chokoladen over vandbad eller i en mikrobølgeovn. Del æggehvider og æggeblommer og læg dem i hver sin skål. Pisk hviderne godt stive og tilsæt en smule salt. Pisk det bløde smør let og luftigt i en anden skål og pisk derefter æggeblommerne i ét ad gangen. Rør den smeltede chokolade i og dernæst siruppen.

Sæt ovnen til 200 grader. Bland derefter de to meltyper samt bagepulver i chokolademassen. Vend forsigtigt de piskede hvider i massen og vend derefter valnødder og banan i kagedejen. Fordel dejen i ca. 24 muffinforme – de må max være fyldt tre-fjerdedele op. Bag dem ca. 20-25 minutter.

Lad kagerne køle af.

Flødeostecreme:
400 g flødeost – IKKE LIGHT
30 g blødt smør
400 g flormelis
2 spsk vaniljesukker
lidt lilla pastafarve

små choko-kugler til pynt

Rør vaniljecremen grundigt sammen og put den i en sprøjtepose med en stor, takket tylle. Når kagerne er kølet af, kan du toppe dem med vaniljecremen og drysse lidt chokoladekugler på lige inden servering.

Note: Det er ikke den mest spændende chokoladekage, jeg har smagt, men det behøver det heller ikke at være, for flødeostecremen render under alle omstændigheder med al opmærksomheden. Den er sød, lækker, cremet og vanedannende.

28 tanker om "Chokoladecupcakes med flødeostecreme"

    • Tak skal du have. Billedet yder ikke helt retfærdighed over for kagerne, for det er taget med mit mobilkamera 🙂

  1. Creame cheese frosting slår alt! Mums!
    Prøv at starte indefra og ud, når du pynter dem – så undgår man også de minder lidt om noget fra hund ;-D

    • Haha, arh sunde er de nu ikke – der er masser af flormelis i – men sunde for sjælen er de til gengæld, og det skal man jo ikke undervurdere 🙂

    • Light ost kan opføre sig ret underligt i kager, da det har en anden konsistens og derfor giver en anden struktur. Har prøvet én gang at lave flødeostecreme på light flødeost, og det klaskede helt sammen, så det vil jeg slet ikke anbefale.

  2. Piske altså.. De ser bare sååååååååååååååååååååååååååååååååååå frygtelig mumse mums ud…… Det er næsten ikke til at klare !!!

    Ummmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    Hyggehygge
    Marianne

  3. Hvor er de FLOTTE, Piskedims! Cremen ser virkelig lækker og spis-værdig ud. Hvis der er rester, må du gerne sende mig en kage. På forhånd tak. Du har min adresse 😉

  4. Pingback: Solbærmuffins - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *