Chokoladecheesecake med kaffelikør

chokoladecheesecake, chokolade-cheesecake, cheesecake, kage, dessert, smør, mørk chokolade, chokolade, Digestivekiks, flødeost, rørsukker, æg, fløde, Bailey's, Kahlua, creme fraiche, kaffelikør, kakaopulverTidligere på måneden kastede jeg mig ud i at lave cheesecake med chokolade i, og det viste sig at være en yderst lækker variation. Jeg havde dog også en chokoladecheesecake-opskrift liggende, som en bekendt havde anbefalet mig, og den blev jeg jo også nødt til at prøve, for cheesecake er absolut en af mine yndlingskager. I den oprindelige opskrift bruges der Kahlua, men det havde supermarkedet ikke. Til gengæld fandt jeg en Bailey kaffelikør, som er lidt mildere og mere cremet end Kahlua. Af samme grund har jeg også brugt mere af Baileyen, end jeg ville, hvis jeg havde haft Kahlua.

Chokoladecheesecake med kaffelikør
8-12 personer

75 g smør
210 g god chokolade – jeg brugte Valrhona Manjari 64%
200 g fuldkorns Digestivekiks, knuste
400 g flødeost naturel (den må IKKE være light!)
100 g lys rørsukker
4 æg
3 dl piskefløde
8 spsk Bailey kaffelikør – eller 5 spsk Kahlua

Pynt:
200 g creme fraiche
Kaffelikør
Kakaopulver

Smør en springform på 23-24 cm med lidt smeltet smør.

Smelt de 75 g smør og ælt det godt sammen med de knuste kiks. Pres kiksemassen ned i springformen. Hak chokoladen og smelt den over et vandbad eller forsigtigt i mikrobølgeovnen. Pisk flødeost og sukker grundigt, så sukkeret opløses i flødeosten. Tilsæt derefter æggene et ad gangen, mens du pisker. Tilsæt den flydende chokolade samt fløde og kaffelikør, mens du pisker forsigtigt. Hæld chokolademassen i springformen og bag den ved 160 grader i ca. en time. Kagen vil ikke være helt stiv på det tidspunkt, men skal heller ikke skvulpe for meget, når du skubber forsigtigt til den.

Stil den i køleskabet natten over. Lige inden serveringen smager du creme fraiche til med kaffelikør og smører denne blanding på kagen. Drys med kakaopulver.

Note: Blød, cremet og tung kage på samme tid – med masser af smag og fylde. Pas på, for den slår hårdt, selvom det ‘bare’ er en cheesecake, men den smager forførende godt! Jeg skyndte mig at fordele resten af kagen mellem gæsterne, så de fik en lille ‘goodiebag’ med hjem, for den kage er alt, alt for farlig at have stående i køleskabet. En meget velsmagende kaloriebombe!

22 tanker om "Chokoladecheesecake med kaffelikør"

    • Lige præcis! Jeg ærgrer mig lidt over, at jeg ikke fik taget et billede af den, da der var skåret af kagen, for den var ganske pæn indvendig 🙂

    • Den er tydelig uden at være særlig kraftig – sådan et tilpas pift af kaffe, som ikke virker overdøvende (ret vigtigt for ikke-kaffedrikkere som mig ;-))

  1. Pingback: Svampebrød | Piskeriset på eventyr

    • Det er en fremragende idé – tror gæsterne skal være glade for, at jeg ikke tænkte på det, for så var det ikke sikkert, jeg havde lavet goodiebags 😀

  2. Mums hvor kunne jeg bare godt spise sådan en stykke lige nu. Den skal helt sikkert prøves. God idé med lidt variation fra den “almindelige” cheesecake.

    Mvh
    Mariam

    • God fornøjelse med den – for den er skøn! Den er også noget tungere end en almindelig cheesecake, så man skal passe på, man ikke får taget et alt for stort stykke 😀

  3. Pingback: Marts: Chokolade | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *