Bulgursalat med aubergine og gul peberfrugt samt tomatsalat

bulgursalat, tomatsalat, salat, bulgur, tomater, rødløg, aubergine, peberfrugter, citronolivenolie, estragon, paprikaI dag var det så varmt og solrigt, at boksetræningen blev skiftet ud med en lang cykeltur i skoven sammen med træningsmakkeren. Vi så også adskillelige cykelrytterhold på turen til og fra skoven, men de kunne selvfølgelig ikke holde samme fart som os… eller… noed…

Aftensmaden bestod af rester fra i går, hvor Bedstevennen var på besøg. Her lavede jeg blandt andet en bulgursalat med aubergine og gul peberfrugt samt en tomatsalat. Da vi snakkede en del undervejs, har jeg ikke mål på opskrifterne.

Bulgursalat med aubergine og gul peberfrugt

bulgur
aubergine
olie
salt
gul peberfrugt
citronolivenolie
frisk estragon
paprika

Skær auberginen i tykke skiver og læg dem på et saltdrysset fad. Hæld salt over og lad det stå i en halv time. Hæld bulgur i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i 15-30 minutter, indtil bulguren er mør. Tør aubergineskiverne af med et stykke køkkenrulle, så væde og det meste salt forsvinder. Steg dem på en pande ved rimelig høj varme i en god sjat olie. Bland imens den afdryppede bulgur med lidt citronolivenolie og salt. Når aubergineskiverne er stegt, skæres de i strimler og blandes i bulgursalaten. Skær peberfrugten i tern, hak estragonen groft og bland disse i salaten sammen paprika.

Note: Fint krydret og lækker salat – en helt anden udgave af bulgursalat, end jeg normalt har lavet. Den smagte i øvrigt også ret godt på andendagen.

Tomatsalat tomatsalat, tomater, cocktailtomater, feta, rødløg, timian

cocktailtomater
rødløg
blød feta
lidt balsamico
lidt frisk timian
lille smule salt

Cocktailtomaterne skæres i halve, og rødløg skæres i små tern. De blandes i en skål, hvor fetaen smuldres over. De små blade fra friske timiankviste drysses over, og salaten krydres med lidt balsamico og salt.

Note: Jeg har en tendens til at glemme at putte balsamico på/i salater, men nu fik jeg endelig gjort det, og det passede fint til salaten.



17 thoughts on “Bulgursalat med aubergine og gul peberfrugt samt tomatsalat”

  • Uhm, spændende opskrifter, Piskeris! Jeg holder meget af balsamico på salater.
    En cykeltur i skoven lyder rigtig dejlig, når vejret er godt – det vil jeg huske i aften 🙂

  • Når jeg ser bulgursalat hos andre synes jeg at det ser lækkert ud, men jeg bryder mig ikke rigtig om at spise det, uden jeg helt ved hvorfor – og kæresten bryder sig da slet ikke om det 🙂
    Tomatsalaten ser skøn ud, perfekt til grillmad…….

    Mange hilsner
    Birthe

  • Den tomatsalat skal prøves, jeg er vild med tomatsalat, og denne ligner en, der er noget nær perfekt.

    Apropos din tidligere chilisauce, som lyder indbydende, hvor har du så købt 'fiskesauce'?

  • Spændende bulgursalat!
    Ser virkeligt lækkert ud – og de store billeder er skønne. Virkeligt indbydende. Et spørsmål – hvordan får du de store billeder? Selv om jeg vælger at overføre store billeder, så bliver de ikke så store som dine.

  • Din tomatsalat ser rigtig lækker ud. Tomat og feta passer så godt sammen Jeg er dog lidt “bange” for auberginer… Har en ide om at det smager meget grimt… eller meget genemtrængende. Måske jeg bare skulle prøve at lave det en dag ?!

  • Madame – mange tak! Jeg håber også, det bliver til flere cykelture i løbet af sommeren. Min cykel har lige fået ny cykelslange, og den skal jo gerne luftes lidt 😉

  • NYBH – er det konsistensen, du ikke kan lide? Jeg synes, det er så praktisk, at man blot behøver at overhælde det med kogende vand, og så trækker det selv en halv times tid, inden det er klar til brug. Og jeg får altid lavet en kæmpeportion, men det gør jo ikke noget at have en god salat på lager i flere dage 🙂

  • Hanne – tak skal du have! Når jeg sætter billeder ind i indlæg, kommer der en lille menulinje under dem, hvor jeg kan vælge, hvor stort billedet skal være, og om det skal være centreret, højre- eller venstrestillet. Der vælger jeg ofte en af de store formater.

  • Foodfanatic – mange tak! Feta er rigtig lækkert og noget, der ikke har været så meget på bordet de sidste par måneder, men NU skal det være! Håber også du havde en god weekend 🙂

  • Vibeke – kast dig ud i det! Auberginer plejer ikke at have så megen smag, men konsistensen er lidt pudsig. Jeg synes dog, at de bliver ret lækre i denne udgave 🙂

  • Ja, det er konsistensen. Den grynede fornemmelse af det inde i munden – eller måske det jeg har fået ikke har været rigtig tilberedt 😉

    Mange hilsner
    Birthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *