Broccolisuppe med bacon – og pandekagetårn til dessert

broccolisuppe, suppe, grøntsagssuppe, løg, smør, grøn karrypasta, broccoli, svinebouillon, bouillon, flødeNår du på et tidspunkt vil koge grisehaler, så må du endelig huske at koge lidt videre på vandet, så det bliver en god svinebouillon, der kan bruges i andre retter. Det gjorde jeg, og et par dage efter indgik den i en god og mættende broccolisuppe, som jeg lavede, da Ninjaen var på besøg for at slå zombier ihjel.

Broccolisuppe med bacon
ca. 3 personer

1 løg skåret i tern
1 spsk smør
3-4 tsk grøn karrypasta
1 broccoli – inkl. stokken – skåret i mindre stykker
1 liter svinebouillon
2 spsk fløde
evt. citronsaft
salt og peber

Pynt: flager af stegt bacon

Svits løget i smør på en pande og tilsæt derefter karrypastaen. Lad det stege med i et minuts tid, inden du tilsætter broccolien. Lad det svitse i et par minutter og tilsæt så svineboullionen. Lad det simre i ca. 20 minutter, inden du blender det til broccolisuppe og smager til med fløde, salt, peber og evt. lidt citronsaft.

Servér med stegte baconstykker.

Note: Meget enkel broccolisuppe med en god saft og kraft fra svinebouillonen samt karrypastaen. Fløden kan undlades, men den er nu meget god til lige at runde smagen lidt af med.

pandekagetårn, pandekager, hvedemel, æg, mælk, dessert, kage, vaniljeis, chokolade, mørk chokolade, chokoladesauceMin gæst havde været kæk nok til at bestille kage inden sin ankomst, så jeg forbarmede mig og lavede et pandekagetårn til hver af os! Godt nok i miniudgave, men både hende, jeg og gemalen fik hver et lille tårn af pandekager i bedste Rasmus Klump-stil.

Jeg lavede seks pandekager på den største af vores stegepander og tog derefter udstikker på ca. 8 cm i diameter og stak en masse små pandekager ud (jeg kan anbefale at stable de seks pandekager først, inden du begynder at udstikke de små udgaver). Har du ikke et udstikkersæt, kan du også bruge et glas med tynd/skarp kant, men så kan det godt være, at du skal lade være med at stable pandekagerne inden.

Et par af de små pandekager blev smurt med en dejlig pistaciecreme, som jeg købte i Paris i efteråret, et par blev smurt med chokoladecreme og mellem de sidste pandekager lagde jeg tynde skiver vaniljeflødeis. Pandekagerne blev toppet med chokoladecreme og hakkede usaltede pistacienødder, og så blev de ellers guffet. Mmmm!

5 tanker om "Broccolisuppe med bacon – og pandekagetårn til dessert"

  1. Årh mand – jeg får jo slet ikke lyst til at være Rasmus Klump lige nu! Godt jeg har pandekager i fryseren 😉

    Den suppe ser også virkelig delikat ud! Det grønne karrypasta er det den “danske” udgave eller thai udgaven med hvidløg, galanga og citrongræs?
    – Maj 😀

  2. Pingback: Februar: Pandekager | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *