Brændende hjerter – kødsauce med svinehjerter

brændende hjerter, hjerter, indmad, svinekød, svinehjerter, chorizo, pølse, løg, champignons, svampe, tomater, chili, paprika, engelsk sauce, hvidløg, mørk sirup, basilikum, oregano, timianJeg ved det – det er en smule bad taste at servere en ret med svinehjerter i et hjerteformet fad, men hold op hvor var det dog oplagt… Hvis du er rigtig fræk, så hælder du lidt cognac over fadet lige inden servering og sætter ild til – så er det for alvor burning love!

Dette er endnu en ‘snyderet’, og ligesom sidste gang er den også baseret på svinehjerter. Hvor meget eller hvor lidt snyderet det er afhænger af, hvor meget du findeler disse svinehjerter, når du skærer dem i tern. Jeg lavede en mellemløsning, hvor størrelsen på ternene gjorde, at du ind imellem godt kunne ane, at retten var lavet på hjerter, men hvor det ikke trådte tydeligt igennem.

Retten er udtænkt som en hidsig chilikrydret tomat-kødsauce. Lige den aften var jeg dog ikke i humør til stærk mad, så jeg lavede den lidt mildere end oprindeligt planlagt. Du kan dog altid skrue op for smagen ved at tilføje mere chili og paprika. Det gjorde jeg for eksempel dagen efter, da vi lunede resterne.

Brændende hjerter
4 personer

400-500 g svinehjerter, skåret i små tern
175 g chorizopølse, skåret i små tern
smør
1 løg i tern
150-200 g champignoner i tern
1 dåse tomater, hakkede
1-3 tsk tørrede chiliflager
2-3 tsk paprika
2 spsk engelsk sauce
2 fed hvidløg, pressede
1 spsk mørk sirup
1 tsk basilikum
1 tsk oregano
1 tsk timian
salt og peber

Svits løget i smør i en gryde og brun derefter kødet i gryden. Tilsæt pølseternene og lad dem stege med i et par minutter, inden du tilsætter resten af ingredienserne undtagen salt og peber. Lad retten simre i en gryde under låg i et par timer. Smag til med salt, peber samt evt. ekstra krydderier til sidst.

Servér retten sammen med fuldkornsspaghetti og en grøn salat.

Note: En ganske glimrende måde at bruge svinehjerter på, hvis du normalt ikke er til indmad. Som sagt kan du skjule smagen – og konsistensen – hvis blot du sørger for at skære ternene små nok, men du kan også give retten mere dybde ved at undlade at skære disse svinehjerter i meget små stykker.

24 tanker om "Brændende hjerter – kødsauce med svinehjerter"

    • Nemlig – og det er i øvrigt længe siden, jeg har fået det. Kan være jeg snart skal lave det igen 🙂

  1. Dejlig ide 🙂
    Og som Madame skriver, så er det da Brændende Kærlighed.

    Sidste gang vi lavede det, spurgte jeg drengene om hvis de skulle finde på en ret med det navn, og det ikke var den klassiske, hvad ville de så hælde sammen…
    Mit eget bud var noget med jordbær og chili..

  2. Gid jeg turde! … Gid jeg turde spise svinehjerter. Jeg har et kæmpe problem med det, men det er jo ren pjat! Jeg har jo aldrig smagt det!

    Din ret ser jo rigtig lækker ud og smager sikkert supergodt!

    Tak fordi, du kunne rykke mig lidt tættere på svinehjerter 🙂

    God aften!

    Kh. Jenny

    • Hvis du en dag tør kaste dig ud i det, så vil jeg i hvert fald anbefale dig at prøve denne opskrift eller den med hjertelasagne, for begge retter egner sig godt til ‘indmadsskeptikere’. Dels er smagen af indmad gemt godt af vejen, dels er kødet skåret i så små tern, at man ikke lægger mærke til, at det er indmad, man spiser.

      Pøjpøj med det 🙂

  3. Du er da gennemromantisk! Egentlig er jeg da helt overrasket. Tror ikke jeg ville have været så kvik at bruge et hjertefad. Ved nærmere eftertanke så har jeg faktisk ikke noget hjertefad?! Wtf! Der er en køkkenting jeg IKKE har??

    • Ha, det kan du da ikke bilde mig ind! Selvfølgelig har du da et hjertefad! Det er jo et must have i køkkenet 😀

      Ps. Godt man ikke kunne se det fimsede lille hjertemaleri, der var i bunden af fadet…

      • Ha ha, så skulle man ihvert fald lige slikket fadet først – og det er måske alligevel en kende for frimodigt (selvom jeg nok kunne finde på det i smug i køkkenet 🙂

  4. Selvfølgelig skal sådan nogle hjerter serveres i et hjertefad 🙂
    Jeg tror faktisk aldrig jeg har smagt svinehjerter,og jeg tvivler også på det ville vække glæde i det lille hjem – men det er spændende som du tør kaste dig ud i al indmaden, thumbs up for det!

    • Hov, jamen så må du da prøve en af mine snyderetter! Og har du en kødhakker, så kan sådan en fætter jo hurtigt skjule, hvad det er for en råvare, man har fingrene i. Det er ofte folks fordomme, der afholder dem fra at kaste sig over indmad, for der findes mange gode indmadsretter 🙂

    • Fedt navn til en ret! Kan godt forestille mig, at det er en god måde at ‘snige’ indmad i børn (og sarte voksne ;-))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *