Blommesyltetøj med vanilje og mørk rom

Blommesyltetøj med vanilje og mørk rom

De seneste uger har vores blommetræ drysset blommer i en lind strøm. Jeg troede ellers, at denne sæson ville være ret fattig på blommer, da træet kom sent i gang med at producere blommer, men pludselig væltede de lækre modne frugter frem, og vi fik travlt med at plukke. Det betyder selvfølgelig, at vi har spist en masse lækre hjemmeplukkede blommer, men også at jeg har haft travlt med at sylte, og det blev blandt andet til en portion blommesyltetøj med vanilje.

Denne blommesyltetøj minder om en variant, jeg tidligere har lavet med kanel, men i den nye udgave er kanelen erstattet af vanilje, mørk rom samt lidt vand.

Blommesyltetøj med vanilje og mørk rom

2 glas

450 g saftige, milde blommer – udstenede (jeg brugte Victoria-blommer)
200 g rørsukker
1½ tsk vaniljepulver
½ dl vand
2 spsk mørk rom
saften fra en halv citron

Hæld blommerne i en gryde sammen alle de andre ingredienser undtagen rommen og citronsaften. Lad det koge op – og lad det simre i ca. 15 minutter. Rør derefter rommen i din blommesyltetøj og smag til med citronsaft. Kan du godt lide, at dit syltetøj er helt glat og ensartet, kan du blende den, inden den hældes på skoldede glas. Personligt kan jeg godt lide, at syltetøj har lidt struktur, så det undlod jeg. Opbevar denne blommesyltetøj køligt og spis den på hvedebrød eller sammen med ost.

Note: Den mørke rom giver lidt ekstra sødme til denne blommesyltetøj, så det er en rigtig god idé at bruge citronsaft til at smage den til med til sidst, så du lige tager toppen af sødmen. Men ellers en blommesyltetøj fuld af smag – den vil bestemt gøre sig godt sammen med en stærk ost.



6 thoughts on “Blommesyltetøj med vanilje og mørk rom”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *