Blommemarmelade med kanel

blommemarmelade, marmelade, syltning, rørsukker, vaniljestang, vanilje, kanel, citronerTidligere på ugen faldt jeg over nogle store, mørkerøde, og saftige blommer hos en af grønthandlerne, og sådan en pose måtte straks med hjem. Da jeg havde nydt et par stykker i rå udgave, blev resten af frugterne skyllet og udstenet, inden de blev kogt til marmelade. Jeg overvejede kort at bruge opskriften på blommemarmelade med valnødder, for det er min yndlingsopskrift på blommemarmelade, men den bliver bedst, hvis du bruger mørkerøde blommer med kraftig smag, og disse blommer var milde og sødmefulde.

Blommemarmelade med kanel
2 glas

450 g mørkerøde og saftige blommer – udstenede
250 g rørsukker
½ vaniljestang, hvor kornene skrabes ud først, inden begge ting ryger i gryden
2 kanelstænger
saften fra en citron

Hæld blommerne i en gryde sammen alle de andre ingredienser undtagen citronsaften. Lad det koge op – evt. sammen med ½ dl vand – og lad det simre i ca. 10 minutter. Tag kanelstænger og vaniljestang op af marmeladen og rør derefter citronsaften i marmeladen. Kan du godt lide, at marmelade er helt glat og ensartet, kan du blende den, inden den hældes på skoldede glas. Jeg synes, det er hyggeligt, at marmeladen har lidt struktur, så det undlod jeg. Opbevar marmeladen køligt og spis den på hvedebrød eller sammen med ost.

Note: Et fint alternativ til yndlingsblommemarmeladen, når nu det var ret søde og milde blommer, jeg havde fået fat i.

18 tanker om "Blommemarmelade med kanel"

  1. Åhh den opskrift må jeg vidst have afprøvet. Vi er lige flyttet i hus, og har derfor fået et blommetræ i haven – har luret at der er nogle blommer derpå, så må vidst i gang 🙂

    • Perfekt! Vi har også et lille blommetræ – det giver små rødgule blommer – og jeg tror også, jeg skal lave et eller andet ud af disse. Pøjpøj med syltningen 🙂

  2. Jeg er så småt begyndt at udvide min marmelade-horisont.
    I mange år har det været hindbær eller jordbær.
    Men nu har jeg fundet ud af at hyben, boysenbær, rabarber og citron faktisk slet ikke er så farligt.

    Så blomme skal da også helt klart prøves… dog bliver det nok i første omgang en købe inden jeg tør kaste mig ud i at lave den selv 😛

    • Det er nemlig rigtigt! Jeg har ikke selv prøvet at bruge boysenbær og hyben, men resten bruger jeg med største fornøjelse 🙂

  3. Det lyder lækkert. Jeg elsker blommemarmelade og har tidligere lavet med blommer, mandler og kanel meeeen det blev lige julet nok. Lidt mindre kanel og valnødder i stedet for mandler, det lyder som et hit. Beholder du skindet på blommerne inden du koger dem?

  4. Åh, det lyder vel nok lækkert! Din opskrift skal prøves med nogle af alle blommerne, man kan finde her i øjeblikket. Har du prøvet æblemarmelade med kanel?

  5. jeg har skønne blå blommer i fryseren – en pose af dem kunne meget vel blive forvandlet efter din opskrift. Plus måske lidt ingefær .. det er så godt med kanel

  6. Ser lækkert ud men jeg forstår stadig ikke hvorfor min blommemarmelade bliver så tynd som suppe? Jeg tilsætter ikke engang vand som du? Tilsætter du marmelit? Dejligt at se at det kan lykkes. Jeg giver ikke op! 🙂
    Mange hilsner
    Gitte

    • Nej, jeg tror aldrig, jeg har brugt marmelit, men hvis du har meget saftige og bløde blommer, så kan det selvfølgelig tage længere tid at koge ind?

  7. Din blommemarmelade smager uafsindigt godt til en osteanretning. Vi er ret vilde med den meget milde og pikante smag af kanel. Er lige nu i gang med at lave en ny omgang, men denne gang, laver jeg seks portioner. Uhm.
    Mange hilsener
    Jeanett

    • Det er jeg glad for at høre! Jeg har også et glas i køleskabet, som gerne bruges i forbindelse med et stykke ost – det er et godt match 🙂

  8. Pingback: Bakewell Tart – engelsk variant af frangipane tærte | Piskeriset på eventyr

  9. Pingback: Ølbrygning: En lækker brown ale - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *