Biber dolma – fyldte peberfrugter

biber dolma, fyldte peberfrugter, mellemøsten, oksekød, snackpebre, tomater, ris, grødris, hvidløg, tomatpure, persille, spidskommenBiber dolma – eller fyldte tyrkiske peberfrugter – kom på frokostbordet her i weekenden i anledning af mit tyrkiske benspænd. Jeg havde shoppet i den lokale bazar og havde her fundet nogle smalle peberfrugter, der kunne bruges til formålet. Du kan principielt set også bruge snackpebre fra almindelige supermarkeder, men de er sværere at arbejde med, da de er tykkere og fastere. Jeg anbefaler dog uanset hvad, at du bruger peberfrugter, der har ligget nogle dage, så skallen er blevet blødere og lettere at ‘udvide’, når man putter fyld i peberfrugterne.

Jeg skelede til en opskrift på biber dolma hos Alanya, men ændrede på flere af målene samt udelod dild, timian og pebermix. Til gengæld tilsatte jeg lidt chili.

Biber dolma – fyldte peberfrugter
Ca. 3 personer

200 g hakket oksekød
1 løg, hakket
1 hvidløg, hakket
½ tsk spidskommen
½ tsk chili eller cayennepeber
1½ dl bredbladet persille, hakket
Smør eller olie til stegning
Ca. 35 g tomatpuré
½-1 dl vand
1 dl grødris
Salt og peber

8-10 små aflange peberfrugter/snackpebre
4-5 san marzano tomater, skåret i halve

Kog først grødrisene.

Hæld olie eller smør i en gryde og svits løg, hvidløg, chili og spidskommen et minuts tid, inden du tilsætter kødet. Brun det godt og rør så persille, grødris, tomatpuré og vand i. Lad det simre i nogle minutter og smag så til med salt og peber. Skær toppen af peberfrugterne og pil forsigtigt kernerne ud. Brug en teske til at putte kødfyldet i peberfrugterne. Slut af med at putte en halv tomat i toppen, så den lukker af for fyldet.

biber dolma, fyldte peberfrugter, mellemøsten, oksekød, snackpebre, tomater, ris, grødris, hvidløg, tomatpure, persille, spidskommenLæg de fyldte peberfrugter i en gryde – gerne så toppen af peberfrugterne stikker lidt op, så fyldet ikke har så let ved at flyde ud. Hæld vand i, så de er halvt dækkede og tog dem så i 30-40 minutter. Tag dem forsigtigt op.

Jeg serverede biber dolma sammen med en mynte-yoghurtdressing.

Note: Biber dolma er en lækker servering. Jeg synes, at farserede retter er så fine at se på (også selvom peberfrugterne bliver ret bløde, når de er kogt), og så tog det ikke så lang tid at fylde peberfrugterne, som jeg frygtede. Det gør det selvfølgelig en anelse mere bøvlet at lave, men jeg synes, at det er umagen værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *