August: Pyntet mad

minilagkage, lagkage, marengslagkage, marengs, rørsukker, æg, dessert, blåbær, ribs, brombær, hindbær, fløde, dessert, sommerdessertI denne måneds benspænd skal maden pimpes lidt ekstra – jeg har nemlig tænkt mig at skrue op for pynten på maden og forhåbentlig også give nogle tips til, hvordan du kan lave din egen pynt til forretter, hovedretter, drinks og desserter.

Hvor vildt og kreativt det bliver tør jeg ikke love – det kommer simpelthen an på, hvor megen tid jeg får samt om temperaturen falder lidt, for så længe vejret er så varmt, så står jeg ikke særlig lang tid i køkkenet ad gangen.

 

Juli: Mere tyrkisk mad

ezme tyrkisk salat, tomater, rødløg, peberfrugt, persille, mynte, hvidløg, chili, sirup, olivenolie, mellemøstenJeg har valgt noget utraditionelt i forbindelse med benspændet for juli måned – det bliver nemlig det samme som juni-benspændet: tyrkisk mad!

… og nej, det er ikke fordi, at jeg er løbet tør for ideer, men for det første er der så meget tyrkisk mad, jeg har lyst til at lave (det er et generelt ‘problem’ ved mine benspænd – jeg når langt fra alt det, jeg har lyst til), og for det andet er det tørre vejr ikke så let at kombinere med det benspænd, jeg oprindeligt havde planlagt for juli måned.

Så en måned mere med tyrkisk mad – det glæder jeg mig rigtig meget til!

Juni: Tyrkisk mad

figentærte, tærte, desserttærte, figner, flormelis, hasselnødder, mandler, honning, æg, rørsukker, hvedemel, græsk yoghurt, citroner, kage, dessertI juni står den på tyrkisk mad her på bloggen! Da jeg planlagte benspændet for juni måned, havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at vi ville have så varmt vejr, som vi har nu, men det passer ikke desto mindre fantastisk til madlavningen de kommende uger. Og ja, vi har allerede haft grillen fremme et par gange de seneste dage, så inden længe kommer de første på bloggen.

Men hvad er tyrkisk mad så? Jeg forbinder først og fremmest det tyrkiske køkken med hummus, auberginer, bredbladet persille, tomater, spidskommen, yoghurt og lækre flade brød/pandekager. Selvfølgelig kan jeg heller ikke undgå at tænke på kebab (som findes i en del varianter) og baklava,og jeg skal nok også lave et par af de helt klassiske retter, men jeg glæder mig også til at gå på opdagelse i det tyrkiske køkken.

Kan du anbefale nogle tyrkiske retter, som du synes, jeg skal prøve denne måned?

 

April: Kokos

kokosis, is, kokos, kokosmælk, yoghurt, yoghurtis, kokos-yoghurtis, is, dessertJeg længes efter sol, sommer og ikke mindst sommergrøntsagerne! Jeg plejer – så vidt muligt – ikke at købe sommergrøntsager fra november og frem til 1. maj, og nu orker jeg snart ikke flere rodfrugter! Men så er det jo godt, at man kan få sommerstemning i køkkenet på andre måder – for eksempel ved at bruge kokos!

Jeps, kokos er månedens benspænd, og det skal nok blive sjovt! Kokos kan man jo bruge i det salte køkken (især som kokosmælk i mange asiatiske retter) men også i drinks og desserter. Og i morgenmad. Og i… nå, der skulle være rigeligt med muligheder – så er spørgsmålet blot at finde frem til nye spændende retter, jeg ikke allerede har eksperimenteret med.

Her er lidt kokos-inspiration fra gemmerne:

Forretter og hovedretter
Gulerodssuppe med karry og kokosmælk
Karrysuppe med ananas, kokosmælk og rejer
Blomkålssuppe med kokosmælk og ingefær
Indisk fiskeret
Oksekød i grøn karry
Kyllingenuggets med kokos og karrymayonnaise
Risengrød med karry og kokos
Vietnamesisk karrykylling
Jordbærsalat med kokos og koriander

Desserter
Kokosis
Jordbærkoldskål med kokoskammerjunkere
Banan-kokospandekager
Stikkelsbær-kokoskage
Tranebær-kokoskager
Kokosmuffins med ananas
Chokolade-kakaokage med kokostopping
Bærtærte med kokos
Kokosdrømme

Diverse
Swimming pool – kokosdrink med blå likør
Hjemmelavet müslibar med kokos og mandler
Hjemmelavet tropisk müsli
Frambuesas Colada – hindbærdrink
Sex in the snow – vintercocktail

Marts: Benspændsfri måned

Månedens benspænd er muligvis lidt overraskende… det er nemlig benspændsfri måned! Jep, for første gang i otte år har jeg en måned uden benspænd. Det føles ærlig talt lidt mærkeligt, men mon ikke det går?

Jeg holder en lille pause fra benspændene, da jeg har ret travlt de kommende uger og har svært ved at få et benspænd til at passe ind i planerne. Jeg vil stadig blogge om mad i marts – der vil bare ikke være et benspænd, som jeg følger i denne måned.

Hvis du savner benspænd, kan du altid kigge på de gamle benspænds-indlæg.

… og har du en idé til et kommende benspænd, så smid gerne en kommentar om det her.