Stegte auberginer med myntecreme

myntecreme, myntedressing, myntedip, aubergine, mynte, creme fraiche, citronerJeg elsker at købe ind på de bugnende madmarkeder i Sydfrankrig, og på et af dem fandt jeg nogle lækre auberginer, som jeg besluttede mig for at købe. De skulle nemlig steges og serveres med myntecreme senere samme aften. Den ene af auberginerne var hvid, og det havde jeg ikke set før. Der var ikke den store smagsforskel – måske var den hvide lidt mildere end den lilla aubergine, men forskellen var minimal.

De stegte auberginer med myntecreme blev serveret som forret, men du kan også sagtens servere dem som en del af en række småretter.

Stege auberginer med myntecreme
4 personer

8 skiver aubergine, 1½-2 cm tykke
groft salt
olie til stegning

Myntecreme:
1½ dl creme fraiche 18%
ca. 40 mynteblade, finthakkede
citronsaft
salt og peber

Start med myntecremen. Rør de hakkede mynteblade sammen med creme fraiche og lidt citronsaft. Lad det trække i køleskabet en times tid.

Drys groft salt på en tallerken og læg aubergineskiver på. Drys salt oven på skiverne og læg de resterende aubergineskiver oven på. Drys også dem med salt. Lad dem trække en halv times tid, inden du børster saltet af og dupper skiverne tørre. Hæld en gavmild sjat olie på en pande og steg auberginerne, indtil de er bløde og møre.

Smag myntecremen til med salt og peber og servér de stegte auberginer med cremen.

Note: En enkel og dejlig servering, som du sagtens kan variere, hvis du ikke er så vild med mynte. Så udskifter du blot mynten med en anden krydderurt.

auberginer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *