Årets nytårsforsætter

bederJeg er typen, der plejer at lave nytårsforsætter, og som regel lykkes det også at holde dem! Ja, jeg ved, at det er lidt usædvanligt, men gennem årene er der gået sport i at opstille sjove og interessante udfordringer for mig selv. En del af dem har ikke noget med madlavning at gøre – for eksempel har jeg et par bogrelaterede udfordringer på min bogblog – men de madrelaterede er disse:

Benspænd skal jeg selvfølgelig også have i år, og uden at røbe for meget så kan I godt glæde jer, for der er en del interessante imellem.

Sidste år besluttede jeg mig for at gøre en ekstra indsats mht. at købe økologisk, og i løbet af de seneste seks måneder har jeg især fokuseret på kødindkøbene. Jeg er ikke imponeret over udbuddet af økologisk kød i supermarkederne, så sidste år fandt vi frem til flere landmænd, som sælger kød fra dyr, der har haft det godt. I den forbindelse kan jeg anbefale lammekød fra Torupgaard, oksekød fra Bondegården og svinekød fra Per’s Griseri. Det er ikke kun kød med god samvittighed – det dufter og smager også bedre, og køber du store portioner (og evt. deler købet med venner og familie), så er kødet ikke nødvendigvis dyrere end i supermarkederne. I år håber jeg, at mindst 80% af kødet, som vi køber, er økologisk – og tallet må selvfølgelig gerne være endnu højere.

For et par år siden besluttede jeg mig for at lære mere om vin, og det er sådan set gået meget fint, for nu ved jeg da lidt mere om emnet, men jeg vil gerne strukturere ‘oplæringen’ og måske gøre den lidt mere målrettet. Jeg har overvejet, om jeg skal gå i dybden med vine fra et bestemt land, men jeg er ikke helt afklaret på dette punkt. Under alle omstændigheder skal vin have lidt mere plads i år.

Jeg nyder at gå på restaurant, og det nåede jeg overraskende mange gange sidste år. Flere af restauranterne var steder, som jeg havde lovet mig selv at besøge i løbet af 2012 (for eksempel Relæ og Gusto Giusto), men i år har jeg ikke udset mig bestemte spisesteder. I stedet har jeg besluttet, at jeg skal nå forbi en smørrebrødsrestaurant, en vinbar og en cocktailbar. Det burde da lige være til at klare…

Bloggen skal også shines lidt op. Jeg vil gerne gøre en ekstra indsats mht. billederne i løbet af året. Der må godt komme lidt flere detaljer og lidt mere lir – og måske også flere procesbilleder? Nu laver jeg typisk eksperimenterende mad, når vi skal have gæster, og der er ikke altid tid til at tage masser af billeder undervejs, men lad os se, om jeg kan huske at gøre det lidt oftere.

Denne liste er ikke endelig. I min verden må man godt arbejde videre over listen med mål/gøremål for årets gang, så lur mig, om ikke jeg finder på flere den kommende tid.

14 tanker om "Årets nytårsforsætter"

    • Og måske er kombinationen af de tre ting en total vinder? Det må jeg helt sikkert prøve!

      Mange tak og i lige måde 🙂

    • Jeg har hørt godt om flere af de københavnske, så jeg håber på at kigge forbi en af dem i løbet af året 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *