Arabica

Arabica, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseI sidste uge tog jeg gemalen under armen og gik på café på Nørrebro! Det med at gå på café er ikke noget, jeg får dyrket så meget, men nu havde jeg hørt, at Arabica i Blågårdsgade kan byde på ganske udmærkede cheesecakes, og da gemalen elsker denne kagetype (nåja – og det gør jeg jo også selv), så var han let at lokke med.

Arabica har både indendørs- og udendørsborde. Vi fandt et bord indenfor og bestilte et stykke kage hver- Da ingen af os er kaffedrikkere, snuppede vi i stedet et par flasker Søbogaard – jeg tog hyldeblomst, og han valgte solbær. Der var seks forskellige cheesecakes hos Arabica denne dag, og jeg faldt straks for den pangfarvede solbærcheesecake, mens gemalen valgte karamelcheesecaken.

Mit kagestykke var måske ikke så smukt skåret, men det kunne smagen heldigvis rette op på. Der var en fin balance mellem det søde og det syrlige, mellem frugt og flødeost. Der måtte godt have været en anelse mere frugt i, men ellers var det et dejligt stykke. Det ville have været ret lækkert – og overskudsagtigt – hvis der lige var kommet en kvist af en frisk krydderurt oven på.

Arabica, restaurant, restauranter i København, madanmeldelse, restaurantanmeldelseGemalens karamelcheesecake var mere anonym. Vi diskuterede, om det var godt eller skidt. På den ene side var det et klogt valg, at den søde karamel ikke var gennemtrængende, for det kunne hurtigt være blevet en kvalm affære, men på den anden side var smagen så vag, at jeg syntes, den nærmest var ligegyldig.

Det ville i øvrigt have klædt begge kager, hvis de var blevet serveret en tand varmere. Kagerne stod selvfølgelig på køl hos Arabica, da vi købte dem, og her burde vi nok have ventet 10-15 minutter, inden vi satte tænderne i dem, men det kunne (øh – ville) vi ikke vente på.

Men generelt en hyggelig oplevelse, og nu hvor sommeren snart kommer, kan jeg forestille mig, at bordene uden for Arabica også vil blive brugt en del.

Bagefter smuttede vi i Torvehallerne, nu vi alligevel var på de kanter. Vi skulle selvfølgelig have skaldyr, da det er månedens benspænd, og hvad jeg købte og derefter kokkerede, ja det kan du læse mere om i morgen. Men derudover fandt vi også enkelte specialting såsom fudge. Jeg er ikke den store fudge-spiser – som regel er det for sødt og vammelt til mig – men der er en stand i Torvehallerne, som sælger alskens smagsvarianter af fudge, og her har jeg fundet flere gode imellem. Vi købte lidt forskellige udgaver.

På det øverste billede er der lakridsfudge (ganske god), Bailey-fudge (rigtig god balance med en mild Bailey-smag og lidt cremet konsistens) og chokofudge (skuffende). På det nederste billede er der igen lakridsfudge (vi er begge glade lakridsspisere), mintfudge (udelukkende til gemalen, da jeg ikke kan fordrage mint – og denne var ret tandpasta-agtig) samt bananfudge (der var megafunky at se på og i øvrigt smagte ligesom skumbananer!).

16 tanker om "Arabica"

  1. Den fudge-forretning i Torvehallerne er farlig. Jeg har fået et mindre misbrug af deres fudge med mynte og chokolade, har dog helt sved navnet ud. Men jeg elsker også mynte, og jeg elsker chokolade, så en kombi er bare endnu bedre.

    • Jeg synes faktisk, det er lidt tarveligt, at de laver fudge, jeg godt kan lide. Så er det jo fristende at købe lidt med hjem, når jeg alligevel er forbi for at købe ind til aftensmaden 🙂

  2. Skøn læsning kære piske. Det er jo lige i mit “hood” 🙂 Den café skal prøves. Selv om jeg ikke er så meget for solbær (det var vist noget med noget med for meget vodka currant i mine festlige teenageår), så ser den kage særdeles indbydende ud.
    Kh Nadia

    • Perfekt! Og husk at lade den stå lidt, så den får mere smag – selvom det selvfølgelig altid er svært at holde fingrene fra kage 😉

  3. Jeg må en tur til Blågårdsgade og besøge Arabica – det lyder spændende! Jeg elsker cheesecakes 🙂 Tak for anbefalingen!

    • Der er flere spændende butikker i området, så det er bare om at finde en solskinsdag og snuse lidt rundt 🙂

  4. Ej ej ej ej… Jeg bliver bare så meget nødt til at lave en cheese cake snart !!! Føj hvor ser de gode ud.
    Dog er det også let fristende at tage på cafe og få den serveret 😉
    Send gerne et stykke fudge min vej. Jeg kan stadig ikke helt hitte ud af om jeg kan lide det eller ej. Så der må hellere prøve smages lidt på forskellige stykker 😀

    • Jamen jeg må da huske at tage noget med, når Camilla skal indvie sit køkken! Husk mig på det 😀

  5. Pingback: Citronfudge og lakridsfudge | Piskeriset på eventyr

  6. Pingback: Citronfudge og lakridsfudge - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *