Appelsinpandekager med vaniljeis og appelsinsirup

Appelsinpandekager med vaniljeis og appelsinsirup

Som afslutningen på søndagens menu fik vi et par appelsinpandekager, som jeg serverede sammen med vaniljeis og hjemmelavet appelsinsirup. Retten er inspireret af den franske klassiker, crépes suzette, men jeg lavede en sirup i stedet for en appelsinsauce og havde ikke Grand Marnier eller en stegepande, som kunne tåle en gang flambering.

Appelsinpandekager med appelsinsirup

ca. 6 stk.

2 æg
2½-3 dl letmælk
2 dl hvedemel
lidt salt
revet skal fra en ½ økoappelsin

Pisk ingredienserne godt sammen og steg pandekagerne på en pande i en god klat smør.

Appelsinsirup:
saften fra 2 appelsiner
revet skal fra ½ øko-appelsin
½ dl vand
1½ dl rørsukker
kornene fra ½ vaniljestang

Rør ingredienserne sammen i en gryde og lad det langsomt koge op. Det skal simre i mindst fem minutter – og gerne længere, så du får en tyktflydende sirup. Hæld det over pandekagerne ved servering.

Har du ikke en lækker hjemmelavet vaniljeis, kan jeg anbefale Hansens Vaniljeflødeis – indtil videre den bedste vanilje-købeis jeg er stødt på.

Note: En rigtig dejlig appelsindessert, hvor den intense sirup går op i en højere enhed sammen med de milde appelsinpandekager og den bløde og rare vaniljeis. Kan absolut anbefales.

Vil du prøve at bruge appelsinpandekager til salte retter, så tjek denne opskrift på madpandekager.

Fun fact – hvis du hælder en lille sjat appelsinsirup i et glas og derefter tilsætter danskvand, så smager det næsten som appelsinsodavand!



12 thoughts on “Appelsinpandekager med vaniljeis og appelsinsirup”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *