Andebrystsalat med chokolade

andebrystsalat, salat, and, andebryst, chokolade, spidskål, mørk chokolade, kirsebæreddike, rapsolie, salt, blåbærJeg har eksperimenteret lidt med at bruge chokolade i det salte køkken, og forleden fik jeg lyst til at kombinere and og chokolade i en andebrystsalat. Det fede andekød havde brug for noget modspil, så jeg valgte en mørk og letbitter chokolade på 82%. Samtidig tænkte jeg, at nogle røde bær ville egne sig godt til retten, men da det ikke er sæson for friske brombær eller kirsebær, besluttede jeg mig for at bruge kirsebæreddike og tørrede blåbær. Du kan dog også lave en ‘juleudgave’ af denne salat, hvis du bruger syltede kirsebær (men vælg i så fald en type, som ikke ligger i en tung, sukkerholdig sirup).

Til andebrystsalat for to personer brugte jeg:
– 2 andebryster – letsaltede og stegt på en pande
– ½ spidskål
– 3 spsk rapsolie
– 2-3 spsk kirsebæreddike (kan erstattes af solbær- eller brombæreddike)
– lidt salt
– tørrede blåbær (kan erstattes af tørrede tranebær)
– ca. 25 g finthakket mørk og letbitter chokolade

De stegte andebryster fik lov til at hvile ca. 10 minutter efter stegningen, mens jeg snittede kålen i fine strimler og puttede den i et dybt fad. Kålen blev overhældt med olie og eddike og krammet, indtil den blev blød, og derefter vendte jeg blåbærrene i den salaten. Andebrysterne blev skåret i skiver og vendt i salaten, inden jeg sluttede af med at drysse chokolade over. Husk at servere din andebrystsalat lun.

Note: Denne andebrystsalat er en sjov og lidt anderledes kombination. En anden gang vil jeg nok bruge en chokolade, der er endnu mere bitter – muligvis den på 85% fra Björnsted – men ellers fungerede den enkle ret fint. Du kan altid søde den lidt mere, hvis du vil – eller bruge mere eddike, hvis du vil have endnu mere modspil til det fede andekød.

2 tanker om "Andebrystsalat med chokolade"

  1. Jeg ville aldrig have turdet bruge chokolade på denne måde, men hvis du siger, det var lækkert, er det helt sikkert et forsøg værd 🙂

    • Jeg synes, det er sjovt at eksperimentere med mørk chokolade i det salte køkken, og jeg kan røbe, at jeg har et ret interessant… forsøg… i weekenden 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *