Ananasis

ananasis, is, ananas, dessert, rørsukkerDa jeg lavede ananas-salsa, havde jeg købt en ekstra ananas, og den brugte jeg til at fremtrylle ananasis et par dage senere. Jeg har før lavet en ret funky ananas-basilikumis, men denne gang var det en helt almindelig ananasis, jeg kastede mig ud i.

Ananasis

400 g frisk ananas, skåret i tern (brug ikke den hårde stok i midten)
200 g rørsukker
2 dl fløde
1 dl letmælk

Hæld ananasternene i en kasserolle sammen med rørsukkeret, varm det op og lad det simre i 10-15 minutter. Tag kasserollen af komfuret og lad siruppen køle helt af. Blend kasserollens indhold. Vil du have en elegant is uden frugtstykker (men dermed også en is, der smager knapt så kraftigt af ananas), så si frugtkødet fra siruppen. Jeg valgte at bruge al frugtmassen og rørte det sammen med fløde og letmælk, inden det røg i min ismaskine og kørte det, indtil massen blev til ananasis.

Note: Mild og frugtrig ananasis med tydelig ananassmag. Hvis du er i legehumør, kan du overveje at servere isen sammen med kokosis og/eller ristede kokosflager – så har du en pina cõlada-inspireret dessert!

6 tanker om "Ananasis"

    • Jep, jeg foretrækker at lave ret simple is, hvor jeg undgår at koge flødecremer med æg m.m. – det synes jeg er lettere (og smager mindst lige så godt :))

    • God fornøjelse! Elsker også is som dessert, og nu hvor vi har en maskine til at lave det på, er det blevet meget lettere 🙂

    • Jeg bruger altid piskefløde, med mindre jeg skriver andet. Fløde er i mine øjne piskefløde, mens madlavningsfløde og kaffefløde er lightudgaver af fløde 🙂

      Jeg ved faktisk ikke, hvordan ismassen ville opføre sig, hvis man brugte lightfløde – jeg tror ikke, at den ville få en nær så god konsistens.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *