En aften hos Herslev Bryghus

Herslev Bryghus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelseFor en række år siden fik Roskilde en madfestival – nemlig RO:KOST, der afholdes i uge 41. Her er fokus på lokale råvarer, hvor minimum fem af råvarerne i retterne skal komme fra lokalområdet. Prisen for en to retters menu er 250 kr, så det er ikke specielt billigt, når man sammenligner med de københavnske madfestivaler, hvor en tre retters menu typisk koster 200-250 kr. Men jeg kan godt lide vinklen med de lokale råvarer, og så opstår ind imellem også nogle interessante arrangementer – for eksempel på Herslev Bryghus, der deltog denne gang.

Herslev Bryghus ligger kun få km fra Roskilde, men jeg må med skam indrømme, at dette faktisk var første gang, vi kiggede forbi stedet. Vi har ellers talt om det mange gange, men ja… det blev altså først nu, hvor vi købte billetter til RO:KOST-arrangementet.

Herslev brygger på eget korn, og i gårdbutikken kan man derfor både købe bryghusets egne øl samt forskellige meltyper. De har et lille men spændende udvalg. Det var dog ikke det, vi var kommet for (selvom vi da fik købt lidt med hjem) men maden, der blev serveret den aften.

Vi kunne dog ikke klare os uden noget at drikke, så vi delte en rugøl – en øl, vi ikke har prøvet før men som var en ganske positiv oplevelse. Den fungerede også fint med maden, der var præget af det dunkle efterår.

Herslev Bryghus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelseFørste ret var en rugotto – dvs. en risotto lavet på rugkerner. Den var tilberedt med Herslevs egne æbleøl og toppet med ristede rugbrødsskiver samt lidt grønt. Jeg synes, at ideen med at lave en risotto på andet end ris er sjov men sjældent lige så godt, og det gør sig desværre også gældende for rug. Det blev lidt for groft og middelalderagtigt, og jeg savnede den cremede konsistens, som risotto har.

Herslev Bryghus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelseTil gengæld var hovedretten fremragende. Det var delemad, så vi fik både gryder og fade på bordet, og så kunne vi ellers selv forsyne os. Hovedretten bestod af en langtidssimret oksekødsret med porter og serveret med bagte græskar, kålsalat, mørkt hvedebrød samt æblepeberrod. Her var det især oksekødet og kålsalaten, der var virkelig lækkert. Et rigtig efterårsmåltid.

Herslev Bryghus har løbende spisearrangementer i de hyggelige kro-agtige omgivelser. Der er fin mulighed for at falde i snak med de omkringsiddende, som generelt virker lidt mere snakkesalige end de gange, vi har deltaget i fællesarrangementer i København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *