Æblepandekager

Da vi fik gæster tidligere på ugen, ville jeg finde på noget let mad, som ikke krævede så meget forberedelsestid, og her fandt jeg på at lave nogle æblepandekager til senere på aftenen efter at have fået ideen til at marinere æblerne fra Politikens hjemmeside.

Æblepandekager
4 stk.æblepandekager, pandekager, kage, dessert, æble, mørk rom, sirup, hvedemel, bagepulver, æg, mel

3 mindre æbler
½-1 dl mørk rom
lidt sirup

pandekagedej
(nok til fire tykke pandekager – tilføj lidt bagepulver)

Tilbehør:
Kanelis
Æblesirup

Fjern kernehus fra æblerne og skær dem i meget tynde både. Marinér dem i lidt sirup og mørk rom – væsken skal dække æblerne – i en halv time eller lidt mere. Bland en pandekagedej og hæld det ud på panden (jeg fyldte ikke hele panden ud). Læg æblebåde overfladen med det samme og hæld lidt mere dej oven på æblerne. Vend pandekagen forsigtigt, når den nederste flade har fået nok, og den øverste dej er stivnet.

Servér dine æblepandekager med kanelis og æblesirup.

Note: Uhm! Det var ret lækkert med de marinerede æbler, og jeg blev næsten tilgivet af gemalen for at bruge varm frugt i disse æblepandekager!

12 tanker om "Æblepandekager"

  1. Jep, endnu en til “listen” 😀

    De æblepandekager er da ikke til at stå for og jeg kan lige forstille mig dem sammen med kanelis….

    Fyldte, bagte kartofler er faktisk en lidt overset spise synes jeg. De kan jo varieres i det uendelige og det smager jo rigtig godt.

    God weekend.

    Mange hilsner
    Birthe

  2. NYBH – ja, jeg syntes, at det var en fin måde at variere pandekagerne på – og kanelis – uhm, det hører fremover til en af mine yndlingsis! 🙂

    Mange tak og i lige måde 🙂

  3. Nu har jeg vanvittigt meget lyst til bagekartoffel med fyld! Ireren er ved at lave bacon & cabbage (traditionel irsk mad – og baconen er mere som skinke), så måske der er noget til overs, så jeg kan lave noget lignende imorgen 🙂
    Kh Nadia

  4. Det er faktisk længe siden jeg har fået en rigtig bagt kartoffel. Har snydt de sidste par gange og bagt dem i microovnen, men det bliver slet ikke det samme.
    Pandekagerne ser rigtig gode ud, det skal måske prøves i morgen.
    God weekend!

  5. Dine æblepandekager lyder som det rene slik – uha, dem må jeg lave i aften 🙂
    Jeg kan huske, jeg har fået bagte kartofler med fyld fra en gadebod i London – det er en lækker spise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *