Åben svampeburger

Åben svampeburger

I fredags lavede jeg åben svampeburger til gemalen og jeg. Det er en burger, hvor den øverste del af bollen mangler, så man rigtig kan se al fyldet (og ikke skal tygge sig igennem lige så meget brød). Der var to gode grunde til, at vi skulle have svampeburger den dag. Dels havde vi stadig nogle svampe tilbage efter vores svampeudflugt fra weekenden før, og dels havde vi lige købt friskhakket oksekød fra Bondegaarden – en lokal landmand, der sælger friskslagtet oksekød. Jeg er ikke så meget til traditioner, men der er dog én, som vi altid holder i hævd, og det er, at den dag, hvor vi henter det friskhakkede oksekød, der skal der hjemmelavede burgere på bordet!

Til en åben svampeburger skal du bruge:
– 2 gode fuldkornsboller – f.eks. disse boller
– friskhakket oksekød – jeg brugte omkring 300 g til to oksekødsbøffer
– 2-4 tsk stærk sennep – jeg brugte en bornholmsk sennep med peberrod
– et par salatblade
– tynde løgringe

Samt en svampestuvning lavet på
– 150 g svampe (jeg anbefaler rørhatte, Karl Johan svampe eller evt. champignons)
– en god klat smør
– 1 dl fløde
– frisk timian
– salt og peber
– lidt citronsaft

From og steg to oksekødsbøffer af det hakkede oksekød. Flæk bollerne og smør de nederste halvdele med et godt lag sennep. Læg salatblade på og placér derefter en bøf på hver bolle. Læg et lag løgringe på hver bøf.

Skær svampene i mindre stykker og steg dem møre i smør på en pande ved mediumvarme. Tilsæt fløde og timian og lad det simre, indtil stuvningen bliver mere kompakt. Smag til med salt, peber og citronsaft. Fordel svampestuvningen over hver bøf og pynt din svampeburger med lidt frisk timian.

Note: En god, saftig og syndig svampeburger, som får en fed og fyldig smag fra svampestuvningen men også et frisk pift fra løgringene og senneppen. Er du mere til lukkede burgere (eller er lidt mere sulten, end vi var), så smækker du selvfølgelig blot overdelen til bollen oven på din svampeburger.



3 thoughts on “Åben svampeburger”

  • Ej, hvor spændende 🙂 Havde faktisk troet, at jeg skulle ind og læse om de der portobelloburgere med den overskrift, så det var en dejlig overraskelse. Jeg tåler brød dårligt, men elsker kombinationen af ost og god okseburger, så vi er faktisk begyndt at spise det som en “ting” herhjemme, altså en god hakkebøf med blød, smeltet ost på. Det er fint, at man kan nytænke de gamle klassikere ind imellem, og det er jo en hel videnskab, hvordan man kan style og kreere sin burger 🙂

    • Hehe – det kan jeg godt forstå. Bortset fra det lavede jeg nogle lækre portobello-burgere sidste år – dem kan jeg godt anbefale.

      Men ja, sådan en hjemmelavet burger kan varieres på mange spændende måder, og det er altså noget bedre end det, fastfood-stederne kan tilbyde 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *